A3 Haber

Bakan yardımcısı çift maaşlı çıktı: “Doktor meslektaşlarına yapılan bir saygısızlıktır”

Bakan yardımcısı çift maaşlı çıktı: “Doktor meslektaşlarına yapılan bir saygısızlıktır”

Bakan yardımcısı çift maaşlı çıktı: “Doktor meslektaşlarına yapılan bir saygısızlıktır”
Kasım 25
11:45 2020

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin haberleşme alanında çalışan TÜRKSAT’ın yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de ekonomik sorunlarla birlikte geçim sıkıntısı çeken vatandaşların sayısı artıyor. Ancak bunun yanında her yeni gün iki, üç maaş alan bürokratların varlığı da ortaya çıkıyor.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin haberleşme alanında çalışan TÜRKSAT’ın yönetim kurulu üyesi olduğunu açıkladı.

KİT Komisyonu Üyesi de olan Orhan Sümer, “’Vatandaşa acı reçete’ yazan iktidar ekonomiyi düzeltmek istiyorsa önce yandaşına sağladığı kamudaki çift maaş uygulamalarndan vazgeçsin” dedi.

İktidara yakın kişiler çift maaşlı çalışıyor

CHP’li Sümer, “Yürütülen yanlış ekonomi politikaları sonrasında Türkiye’yi büyük bir ekonomik krizin içine sürükleyen iktidar, şimdi faturayı vatandaşa kesiyor. Saraylarda yaşayanlar vatandaşa acı reçete yazıyor. Vatandaş asgari ücretle geçinmeye çalışırken Sağlık Bakan Yardımcısı aynı zamanda Türksat Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. İktidara yakın kişiler çifter maaşla kamuda çalışırken milletten kemer sıkmasını beklemek ayıptır” ifadelerini kullandı.

Mesleği ile hiç alakası yok

Sümer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlık emekçilerimizin, doktorlarımızın Salgın döneminde nasıl çalıştıklarını hepimiz yakından biliyoruz. Doktorlarımıza gelince zor bela Covid meslek hastalığı sayılıyor, bir maaş ikramiye verilsin talepleri karşılanmıyor. Her gün Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri geliyor. Bunlara çare bulmak dururken, Sağlık Bakan Yardımcısı kendi mesleği ile hiç alakası olmayan Türksat’a yönetim kurulu üyesi olabiliyor ve çifter maaş alan kamu çalışanlarından biri oluyor.

Sayın Bakan Yardımcısının durumu bu dönemde en azından Doktor meslektaşlarına yapılan bir saygısızlıktır. Eğer maaş almıyorsa o zaman Sayın Bakan Yardımcısı’nın Türksat Yönetim Kurulunda ne işi var.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER