A3 Haber

Temel Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı iyice yalnızlaştı

Temel Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı iyice yalnızlaştı

Temel Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı iyice yalnızlaştı
Kasım 25
17:55 2020

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, vatandaşın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni savunanlara itibar göstermediğini belirterek, “Meclis artık önemini yitirdi. Cumhurbaşkanı iyice yalnızlaştı. Etrafında müzakere edecek kimse kalmadı.  Bu dönem bitti. İlk seçimde bu dönem bitecek” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında Karamollaoğlu, ekonomi, eğitim, dış politika ve güncel siyasi konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, Covid-19 pandemisinin eğitim sistemini ciddi bir şekilde etkilediğini belirterek, “Okullarda yüz yüze eğitimin mümkün olmaması gerektiğini de görüyoruz. Ama esas mesele burada eğitim sistemini düşürmeden nasıl devam edebiliriz. İnternet ortamında eğitim verdiklerini düşünüyorlar. Evinde tablet bulunmayan öğrenci nasıl bu eğitimi takip edecek. ‘500 bin tablet dağıtacağız’ dediler. Bunun 1 milyonunu 19 sene önce dağıttılar. İhtiyaç yokken dağıttılar. O tabletler hiç kullanılmadı, işe yaramadı. Belki yüzde 10’nu kullanılmıştır. Bir evde üç çocuk varsa her çocuğa ayrı tablet lazım. Bunu idrak etmeden olmaz. EBA’dan yapalım diyorlar bunun içinde üç tane televizyona ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.

“Destek eliyle korsanlıktır”

Akdeniz’de Türkiye’nin bir yük gemisine Alman firkateynin yaptığı hukuksuz müdahalenin kabul edilemeyeceğini söyleyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti;

“Bunu şiddetle kınıyorum. Bu korsanlıktır. Hem de devlet eliyle korsanlıktır. Nasıl oluyor da, Alman firkateyni bir gemimizi durduruyor. Ve diyor ki; ‘ne taşıdığını görmek istiyoruz.’ Sana ne! Bu cesareti bizim politikalarımızın yanlışlıklarından alıyorlar. Biz ülkelerle ciddi bir politika yapsaydık, buna cesaret edemezlerdi. Her şeye rağmen hükümetin gösterdiği tepkiye destek veriyoruz. Alman hükümetini de kınıyoruz.  Böyle bir dış politika anlayışı olamaz. Yarın uçağı da indirirler.”

“İstikrarsız ülkeye itibar edilmez”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kendimizi Avrupa’nın ayrılmaz parçası görüyoruz” açıklamasına değinen Karamollaoğlu, “Avrupa Birliği olmazsa olmazımız demeye geldiler. Geçmişte kendilerini Şanghay da başka bir gün de Şam’da namaz kılarken görüyorlardı. Sonra birde baktık ki, bunlar hepsi bir yere bırakıldı. ‘Avrupa Birliği’nin vazgeçilmez bir üyesiyiz, Avrupa Birliği vazgeçilmez bir hedefimizdir denilmeye’ başlandı. Ama aldıkları cevapta belli! Siz istikrarsız olursanız, size itibar etmezler. Biz öncelikle kendi çevremizde, mağdur olan ülkeler sahip çıkmalıyız. Bilelim ki BOP, Orta Doğu’yu tahrip etme projesidir.  İsrail’in bu bölgeye hakim kılınma projedir. Türkiye dış politikasını sağlam bir yere bağlamak istiyorsa önce mağdur olan ülkelerle bir araya gelmek zorundadır. Bunların başında İslam ülkeleridir. D-8 durduk yere kurulmadı. Bu arkadaşlar D-8’leri ağızlarına bile almadılar. Siz asırlardır irtibat olduğunuz ülkelerle irtibat kurmazsanız kimse itibar etmez. Bugün dünyada bir sömürenler birde sömürülenler var. Sömürülen ülkelere sahip çıkmalısınız” şeklinde konuştu.

 İsraftan vazgeçmelisiniz

Bir ülkenin gücü güçlü bir ekonomiye sahip çıkmasıyla olabileceğini söyleyen Karamollaoğlu, “Bu arkadaşlar savruluyor. Söylediğimiz hiçbir konuya itibar etmiyorlar. Bizim söylediklerimiz gerçek olduğu için önem taşıyor. Siz bugün yolsuzluğu ortadan kaldırmazsanız, israftan vazgeçmezseniz, rüşveti önlemezseniz Türkiye’de ekonomik kalkınmayı yapamazsınız. Burada harcadığınızı üretime aktarmalısınız. Üretmeden güçlenme olmaz. Üretmeden işsizlik azalmaz. Yeni yatırımlar yapmadan işsizlik düzelmez. Şimdi arkadaşlar, batıdan gelecek desteği bekliyor. Batı buraya gelmez. Korkutan ne biliyor musunuz? Elimizdeki bütün varlıkları kendi ellerine geçirdikleri zaman Türkiye’ye gelirler.  Ağızlarından kaçırıyorlar. Onlar gelip, bu işi çözün diyorlar. Siz her şeyi onlara verirseniz o zaman gelirler. O zaman bu toprakların sahibi biziz derler. Bizi ayağa kaldırmak için değil, bizim imkânlarımızı kullanmak için gelirler. Bu gaflete kimse düşmemelidir” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye’nin içi düzelmeden ekonomi düzelmez”

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın devam ettiğini belirten Karamollaoğlu, “Berat Albayrak istifa edince herkes sustu, bunu oyun sandılar. Berat Albayrak gidince dolarda düşüş yaşandı. Faizler arttı. Şimdi, döviz nasıl indi diyorlardı. Dolar adım adım yükseliyor. 8 lira seviyesini yeniden buldu. Türkiye’nin içini düzeltmeden ekonomiyi düzeltmiş olamazsınız. Bu en basit meseledir. Türkiye bu söylediğimiz noktaya gelmeden problemlerini çözemez. Arkadaşlarımız bu noktada en küçük eleştiriye tahammül edemiyorlar. Tavsiyelerin hiçbirine kulak vermiyorlar. Farklı fikir beyan edenleri susturuyorlar. İşte buna da şahit olduk” açıklamasında bulundu.

“Asıl şimdi ses çıkarmanız”

Adalettin bir yaklaşım olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “Bir hakim anayasayı bile dinlemem diyor. Çünkü keyfilik var.  Adalet böyle olduğu zaman Türkiye’de sağlanamaz. Fikir ve düşünce hürriyetine itibar etmezseniz adaleti sağlayamazsınız. AK Parti’nin içi karıştı. İktidardayken iki bölünme yaşandı. Birçok insan ayrıldı. Şimdi, yenileri de gidiyor. Artık kimsenin söz söylemesine itibar etmiyorlar. Muhalefet partisi liderine mafya babaları tehdit savurduğu zaman karşı tavır sergileyemiyorlar. Böyle bir durum olamaz. Türkiye’de, adalet, hukuk ve demokratik bir sistem var mı, yok mu? Ana muhalefet partisi tehdit edildiği zaman niye sesinizi çıkarmıyorsunuz. Asıl şimdi ses çıkarmanız gerekiyor. Biz demokrasiyi tehdit edenlere karşı çıkmazsak demokrasiyi bu ülkede yerleştiremeyiz” dedi.

 “Cumhurbaşkanı tamamen yalnızlaştı”

Bülent Arınç’ın istifasıyla ilgili de konuşan Karamollaoğlu, “Çok ama çok üzülüyorum. Cumhurbaşkanı tamamen yalnızlaştı. Çevresinde bir halka oluştu. Kendisi mi oluşturdu, başkası mı oluşturdu bilmem. Ama bu halka Cumhurbaşkanın halkla olan münasebetini kesiyor. Haydi, oradan diyebilirler. Bu benim kanaatim. Tehditlere karşı mazlumların yanında olmadan memleketimizde adalet olmaz. Bu ülke hepimizindir. Kaos ortamından çıkmamız gerekiyor. Birbirimizle konuşmamız gerekiyor. Biz bu ortamı oluşturmadan ülkemize huzur gelmez” dedi.

“İlk seçimde bu dönem bitti”

Karamollaoğlu, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” tekrar tartışma konusu oldu ilişkin soruya Karamollaoğlu, “Bu arkadaşlar sistemin doğru olduğunu düşene bilirler. Ortada bir gerçek var; vatandaş artık bunu savunanlara itibar etmiyor. Kamuoyu gösteriyor ki, ikisi birden yüzde 40’ın altına indi. Onun için erken seçim onların gönlüne göre olmaz ama başka şartlar ortaya çıkarsa olur. Bugün ki sistem Türkiye’yi bağladı. Kimse konuşamıyor. Konuşmanın da bir faydası yok. Meclis artık önemini yitirdi. Cumhurbaşkanı iyice yalnızlaştı. Etrafında müzakere edecek kimse kalmadı.  Onun için Bahçeli tehdit edenlerin yanında durduğu için sadece kendisine zarar verir. Bu dönem bitti. Herkes biliyor. İlk seçimde bu dönem bitecek” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER