Site icon A3 Haber

Tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un mahkemede verdiği ifadeler ortaya çıktı

Menemen Belediyesi’ndeki “zimmet” ve “irtikap” iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un nöbetçi mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı.

Menemen Belediyesine yönelik yürütülen “zimmet ve irtikap” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da bulunduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Dokuz şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Başkan Serdar Aksoy’un nöbetçi mahmekeye verdiği 2.5 saatlik ifadenin detayları ortaya çıktı.

Tutuklanan isimler şu şekilde: Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Şantiye Müdürü Kenan Yaşatürk, Satın Alma Müdürü Teoman Tuna, Fen İşleri Müdür Yardımcısı Gazi Koşum, Muhasebe Müdürü Nagihan Karaca, İYİ Parti Karabağlar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tarkan Fikret Çalık, Mustafa İlhan, Gamze Yıldız, Gökhan Uzun, Mustafa Çama.

Yaklaşık 2.5 saat süren ifadesine, ne ile suçlandığını anladığını söyleyerek başlayan ve Menemen Belediyesi’nde 18 aracın kayıp olduğunu, bu işin üzerine gittiğini belirten Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “171 adet gayrimenkulün üçüncü şahıslara verildiğini gördük. Kimin ne iş yaptığı belli değildi. Bu süre zarfında belediyeye kurumsal bir kimlik kazandırmak istedim. Bir şeyleri temizlemeye çalıştık. Belediyede çalışan kişi sayısı fazla, belediye sıkıntılı idi” dedi.

Kendisinin ticari bir yaşamı olduğunu, borç ve alacaklarını yine kendisiyle birlikte tutuklanan Mustafa İlhan’ın yönettiğini belirten Aksoy, şunları söyledi:

Aksoy’un eşinin kredi kartını İYİ Partili meclis üyesi yatırmış

Şantiye yanıtı

18 araç kayıptır raporu ulaştı

Rapor genel merkezde dolaşınca savunma istedim

Mobbing uygulamak yerine işin ne olduğunu araştırmak istedim 

“Bu komplo gibi bir şey”

171 gayrimenkul başkalarının ellerinde

Temizlik yaparken bazı şeyleri götürmüşler

İlgili haberler:

Exit mobile version