A3 Haber

İstanbul’da ürküten görüntü: Cenazeler İBB otobüslerinin bagajında taşındı!

İstanbul’da ürküten görüntü: Cenazeler İBB otobüslerinin bagajında taşındı!

İstanbul’da ürküten görüntü: Cenazeler İBB otobüslerinin bagajında taşındı!
Kasım 26
19:52 2020

İBB Mezarlıklar Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul’da bulaşıcı hastalık nedeniyle bugün 231 kişi yaşamını yitirdi. Cenazelerin İBB’nin otobüs bagajında taşıdığı görüntülendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs verileri tartışma yaratmaya devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, İstanbul’da bulaşıcı hastalık nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısını açıklamaya başladı.

Sözcü’den Batuhan Serim’in haberine göre, Kilyos Mezarlığı’nda yeni defnedilmiş cenazelerin mezarları, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilmeyi bekleyen tabutların ve Alibeyköy Gasilhanesi’nde bekleyen cenazeler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) otobüslerinin bagajında taşınan tabutlar görüntülendi.

Bakan Koca iddialara cevap vermişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir süredir İstanbul’da bulaşıcı hastalıktan yaşanan günlük ölümlerin sayısını paylaşıyordu.

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelindeki toplam Covid-19 ölümlerinin sayısından daha fazla ölümün İstanbul’da gerçekleşmesi üzerine açıklanan korona verilerinin güvenirliğine ilişkin tartışmalar başlamıştı.

Bu konu dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorulmuştu. Bakan Koca, “Bizim bu dönemde vatandaşa verdiğimiz tüm rakamların doğru olduğunu söylemek istiyorum. Herkes bu noktada, 83 milyon kişi ve yöneticiler, üzerine düşeni yapmak konusunda gayret içinde olmalı. Herkes icraata odaklanmalı” demişti.

Tabloda dikkat çeken artış

İstanbul’daki vefat sayılarında dikkat çeken artış tabloya da yansıdı. 2019 yılına göre bu yıl ölüm sayısında büyük bir fark gözlendi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER