A3 Haber

Maradona için Arjantin’de üç gün ulusal yas ilan edildi

Maradona için Arjantin’de üç gün ulusal yas ilan edildi

Maradona için Arjantin’de üç gün ulusal yas ilan edildi
Kasım 26
13:16 2020

Dün geçirdiği kalp krizi nedeniyle 60 yaşında yaşamını yitiren futbol efsanesi Diego Armando Maradona için ülkesi Arjantin’de üç gün ulusal yas ilan edildi.

A3 Haber Merkezi- Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, “Maradona, tüm dünyada Arjantin’i temsil etti ve bizlere müthiş bir keyif yaşattı. Bunun karşılığını hiçbir zaman ödeyemeyeceğiz” dedi. Maradona’nın cenaze töreni, Arjantin’de başkanlık sarayında düzenlenecek.

Binlerce Arjantinli, ölüm haberini aldığı gibi Maradona’nın büyüdüğü evin de bulunduğu Arjantin’in başkenti Buenos Aires’in güneyinde yer alan Villa Fiorito kentinde bir araya geldi.

1976’da efsanevi futbolcunun kariyerinin başladığı Argentinos Juniors takımının stadyumunda toplananlar, Maradona’yı uğurlamak için stadyum çimlerine mumlar koydu.

Teşekkürler Diego

Arjantinliler Maradona’nın ölüm haberinin ardından sokaklara akın etti. Başkent Buenos Aires’te trenlerin üzerindeki dijital yazılar, “Teşekkürler Diego” yazısı ile değiştirildi.

Maradona’nın yıllarca top koşturduğu Boca Juniors takımının stadyumuna da taraftarlar akın etti. Maradona’nın Boca Juniors taraftarları için efsaneleştiği yılların ardından takımın La Bombonera stadyumunun girişine İspanyolca “Boca es mi religion, Maradona es mi dios, la Bombonera es mi iglesia” (Dinim Boca, tanrım Maradona, mabedim La Bombonera) satırları yazılmıştı. Takımın Çarşamba günü Sport Club Internacional ile oynayacağı maç da ertelendi.

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER