A3 Haber

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı: Tıpta hasta ve vaka aynıdır, bunları ayırmayız

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı: Tıpta hasta ve vaka aynıdır, bunları ayırmayız

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı: Tıpta hasta ve vaka aynıdır, bunları ayırmayız
Kasım 26
13:49 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Fincancı, görüşmenin ardından “‘Hasta’ ve ‘vaka’ tıpta aynıdır ve biz bunları ayırmayız” dedi.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TTB Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Erdoğdu ve TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu genel merkezde ziyaret etti. TTB Başkanı Fincancı, görüşmenin ardından açıklama yaptı. Fincancı, Kemal Kılıçdaroğlu’na yazılan tehdit mektubundan sonra geçmiş olsun ziyaretine geldiklerini söyledi.

Fincancı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vaka sayısını 28 bin 351 olarak açıklamasına ilişkin, “Biz TTB olarak başından beri haklı olduğumuzu söyledik, keşke olmasaydık, bu kadar insanımız ölmeseydi, bu kadar hastamız olmasaydı, bu kadar sağlık çalışanını yitirmeseydik. Biz hala bu salgının önlenebilir olduğunu söylüyoruz. Bunun için önlemler alınmalı dedik ve bu önlemleri adım adım tanımladık. ‘Hasta’ ve ‘vaka’ tıpta aynıdır ve biz bunları ayırmayız. Üstelik vakanın ‘belirti göstermeyen’ olduğu ifade ediliyor; ama Covid-19 hastalığında testin pozitif çıkmasından sonra ne zaman belirtilerin ortaya çıkacağı, nasıl belirtiler olacağını ön görme olanağı yok. Onları hasta olarak tanımlamamalarının uygun olmadığını söylüyoruz” diye konuştu.

TTB Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Erdoğdu ise bilimsel bilgi birikimleri ile sürece aktif katılmak için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan randevu talep ettiklerini söyledi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER