A3 Haber

Pazarda sigara içerken uyarılan pazarcı: İçmeye devam edeceğiz

Pazarda sigara içerken uyarılan pazarcı: İçmeye devam edeceğiz

Pazarda sigara içerken uyarılan pazarcı: İçmeye devam edeceğiz
Kasım 27
11:52 2020

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeyle birlikte Bursa’da semt pazarları, toplu taşıma araçları ve AVM’lerde denetimler yapıldı. Pazarda sigara içerken yakalanan ve uyarılan pazarcı Serkan Engin, “Sigara içmek sağlığımız için çok kötü ama biz sigara içmeye devam edeceğiz” dedi.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ‘Covid-19 Denetimleri’ konulu genelge gönderdi. Genelgede koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının salgınla mücadelede, başarı açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Genelgenin ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri semt pazarları, toplu taşıma araçları ve AVM’lerde denetimler gerçekleştirdi.

Denetim sırasında pazarcı Berkan Çamlıdağ, müşterilerin her şeyi seçerek almasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Çamlıdağ, “Biz kurallara uyuyoruz. Müşterileri de uyarıyoruz, sebzeleri seçmeyin diyoruz ama onlar seçiyorlar. Öyle bir alışkanlığımız olduğu için millet olarak ellemeden almıyoruz. Yumurtayı dahi elleyip öyle alıyorlar. Bunun önüne geçmek için vatandaşın bilinçlenmesi gerekiyor. Biz uyarıyoruz ama dinlemiyorlar ne yazık ki” dedi.

Pazarda sigara içerken yakalanan ve uyarılan pazarcı Serkan Engin, “Sigara içmek sağlığımız için çok kötü ama biz sigara içmeye devam edeceğiz” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER