Site icon A3 Haber

Her iki sağlıkçıdan biri aşı olamayacak!

İngiltere beklenmeyen yan etki sebebiyle ara verdiği aşı denemelerine devam edecek (DHA)

Türkiye’de kronik hastalığı bulunan milyonlarca vatandaşın halen grip aşısı beklediğini hatırlatan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanı için aylar sonra Güney Kore’den aşı bulabildi ancak yalnızca 600 bin doz alındı. Bu durumda 2 sağlıkçıdan 1’i aşı olamayacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs pandemisi sürecinde yeterli grip aşısı temin etmediği gündeme gelmişti. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığı’ın ‘yeterli aşı temini yapmamasının’ sonucunu şöyle anlattı:

 “Türkiye’de 1 milyonun üzerinde sağlık çalışanının görev yaptığı göz önünde bulundurulduğunda mevcut tabloya göre yaklaşık 2 sağlık çalışanından 1’inin aşı olamayacağı ortaya çıkmaktadır. Bu durumda, sağlık çalışanlarına ücretsiz aşılama programı ne zaman başlayacak ve aşılanacak sağlık personeli hangi kriterlere göre seçilecektir?”

Sağlık Bakanlığı’nın artan talebi rağmen bu yıl Fransız Sanofi firmasından 1 milyon 350 bin adet grip aşısı aldığını kaydeden Emir, sağlık çalışanları için de Güney Kore merkezli SK Bioscience firmasından yalnızca 600 bin doz aşı alındığına dikkat çekti.

Süreçle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sunan Emir,  önergesinde şu değerlendirmede bulundu:

Güney Kore’den 600 bin doz

Aşının fiyatını da sordu

Aşının Türkiye’de faaliyet gösteren Keymen İlaç firması aracılığıyla getirildiğini de ifade eden Emir, “Keymen İlaç firması bir doz aşıyı Güney Kore’den ne kadara satın almış, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne ne kadara satmıştır?” sorusunu da yöneltti. (ANKA)

Exit mobile version