Site icon A3 Haber

Krizin faturası yine yurttaşa: Komisyonda kabul edilen 2021 bütçesinde KDV artırıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen 2021 bütçesine göre, Katma Değer Vergisi artıyor. Hükümet, KDV’den daha fazla gelir edileceğini savunarak tutarı 1 milyar lira artırdı.

2021 bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilirken iktidar, muhalefetin halkın temel beklentilerine yönelik önergelerinin tümünü reddetti. Emeklilikte yaşa takılanlardan (EYT) asgari ücretteki vergi yüküne, ek gösterge artışından faturalardaki kayıp-kaçak gibi yüklerin azaltılmasına kadar verilen tüm önergeler iktidar tarafından geri çevrildi. Buna karşın iktidar, yurttaşın sırtındaki KDV’den daha fazla gelir elde edileceğini savunarak son dakikada tahmini tutarı 1 milyar lira artırdı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Muhalefetin değişiklik yapmasına izin verilmeyen 2021 bütçesi, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’na gelecek. Komisyonun son günkü görüşmelerinde bütçenin tamamına yönelik oylamalar yapılırken AKP dikkat çeken bir önerge verdi. Bütçede beklenen KDV geliri 1 milyar TL artırıldı. AKP’nin önergesi hemen kabul edilirken buna karşın CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekillerinin kamuyounda yoğun beklenti olan taleplere ilişkin önergelerinin tümü reddedildi.

Reddedilen önergelerden bazıları şu şekilde:

Exit mobile version