A3 Haber

Meşhur fotoğrafta Atatürk’ün önünde yer alan Remziye Tatlı, 99 yaşında yaşamını yitirdi

Meşhur fotoğrafta Atatürk’ün önünde yer alan Remziye Tatlı, 99 yaşında yaşamını yitirdi

Meşhur fotoğrafta Atatürk’ün önünde yer alan Remziye Tatlı, 99 yaşında yaşamını yitirdi
Kasım 30
16:19 2020

Atatürk’ün 1937 yılında Adana’yı ziyareti sırasında tanıştığı, bazı ders kitaplarında birlikte çekilen fotoğrafları bulunan ve kentte simge isimlerden biri olan 99 yaşındaki Remziye Tatlı, dün gece evinde yaşlılığa bağlı kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdi.

1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’yı ziyaretinde İsmet Paşa Kız Enstitüsü’nde tarih dersini dinlerken çekilen fotoğraftaki lise öğrencisi 99 yaşındaki Remziye Tatlı, ülke genelinde ve Adana’da simge isimlerden biri haline gelmişti.

Geçtiğimiz yıl yapılan röportajda 1937 yılında Atatürk’ün kendi okullarını ziyaret edeceğini duyunca çok heyecanlandığını dile getiren Tatlı, herkese nasip olmayacak bir an yaşadığı için kendini çok şanslı hissettiğini belirterek, “Müdüre Hanım bir anda, ‘Çocuklar Atatürk geldi, şu an sizin sınıfa doğru yürüyor’ deyince bir gürültü koptu. Herkes çok heyecanlandı ve Atamız içeri girdi. İlk sözünü hiç unutmuyorum. Hepimiz ayağa kalktık. ‘Oturun geleceğin kültürlü anneleri’ diye bize seslendi. Cümleye bakar mısınız. Biz de o sözün üzerine sıralarımıza oturduk” demişti.

“Bir asırlık çınarımızı kaybettik”

Adana’nın Seyhan ilçesindeki evinde yaklaşık yedi aydır özel tedavi gören Remziye Tatlı, yaşlılığa bağlı kalp yetmezliğinden dolayı dün gece hayata gözlerini yumdu. Annesinin son üç aydır durumunun ağırlaştığını belirten Metin Kenanoğlu, acı haberi aldıktan sonra annesi Tatlı’nın cenazesini bugün sabah Asri Mezarlığı’nda defnettiklerini söyledi.

Annesinin ömrü boyunca hiçbir zaman Atatürk’ü sevmekten ve onun ilkelerine göre yaşamaktan vazgeçmediğini dile getiren Kenanoğlu, Atatürk ile fotoğraflarını göstererek, “Dün bir asırlık çınarımızı kaybettik. Atatürk ile Adana ziyareti sırasında Kız Lisesi’ni teftişinde bir fotoğraf karesinde bulunmuş ve bu durum biz ailesini hep onurlandırmıştır. Annemi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Annem çocukları çok severdi. O herkesin annesiydi. Tüm sevenlerinin başı sağolsun” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER