A3 Haber

Menemen Belediye Başkan Vekili kura sonucu belirlendi

Menemen Belediye Başkan Vekili kura sonucu belirlendi

Menemen Belediye Başkan Vekili kura sonucu belirlendi
Aralık 01
18:55 2020

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yeni başkan vekili seçimlerinde dördüncü turun sonunda AKP ve CHP adayının oyları eşit çıkınca, belediye başkan vekili kurayla belirlendi. Başkan vekili CHP’li Deniz Karakurt oldu.

A3 Haber Merkezi | Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından gözler, başkan vekilinin kim olacağına çevrildi.

CHP’nin adayı olarak Av. Deniz Karakurt olurken, AKP’nin adayı ise Aydın Pehlivan oldu. Menemen Belediyesi başkan vekilliği için oy kullanımına geçildi. İlk turda CHP adayı Deniz Karakurt 17, AKP adayı Pehlivan 14 oy aldı. 3’te 2 çoğunluk sağlanamayınca ikinci tura geçildi.

İkinci turda ise Karakurt’un oyu 16’ya düşerken Pehlivan 15’e yükseldi. CHP ve Millet İttfakı cephesindeki fireler, AKP’yi Başkan vekilliği koltuğuna ortak etmiş olmuş oldu. AKP adayı Pehlivan, dördüncü turda, karşı taraftan bir oyu çekmesi halinde başkan vekili seçilme fırsatını yakaladı.

Üçüncü ve dördüncü turda 15’er oy

Üçüncü turda bir oy geçersiz çıktı, AKP ve CHP adayı 15’er oy aldı. Dördüncü turda kullanılan 31 oydan, 1’i boş çıkarken, CHP adayı Av. Deniz Karakurt 15, AKP adayı Aydın Pehlivan 15 oy aldı. Eşitlik nedeniyle, sonuç kuraya kaldı.

Kura sonucunda Menemen Belediye Başkan vekili CHP’li Deniz Karakurt oldu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER