A3 Haber

AtlasGlobal çalışanlarının direnişi sürüyor: Bakan Ersoy’dan da ikizinden de korkmuyoruz

AtlasGlobal çalışanlarının direnişi sürüyor: Bakan Ersoy’dan da ikizinden de korkmuyoruz

AtlasGlobal çalışanlarının direnişi sürüyor: Bakan Ersoy’dan da ikizinden de korkmuyoruz
Aralık 03
23:36 2020

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un ikiz kardeşi Ali Murat Ersoy’un sahibi olduğu havacılık şirketi AtlasGlobal çalışanları, şirketin iflasından sonra maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmediğini gerekçe göstererek eylem yaptılar. Bakan Ersoy’un sahibi olduğu ETS Tur’un Kadıköy’deki merkez binasının önüne çadır kurarak eylem yapan işçiler, “İkinizden de korkmuyoruz. Bizden çalıp servetinize servet katamazsınız” dediler.

AtlasGlobal’ın iflasını ilan etmesinin ardından geçen yaklaşık bir yıllık sürede hala bazı maaş alacakları ile kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıklarını söyleyen ve kendilerine “Atlaszedeler” adını veren işçiler, sosyal medya aracılığıyla da ETSTur merkez binası önünde yapacakları eylemi, “Geliyoruz Mehmet Ersoy, bizden çaldıklarınızla sevretinize servet katamazsınız” diye duyurmuştu. İşçiler, “Alacaklarımızın peşini hiçbir zaman bırakmayacağız” pankartı ile ETSTur binasının önüne geldiler. Ancak, daha işçiler gelmeden güvenlik önlemlerini artıran polis, işçileri ablukaya alarak, çadır kurmalarına engel olmak istediler. Uzun süren pazarlıklar sonunda işçiler çadırlarını kurarak, direnişe geçtiler.

“Piyasaya dünya kadar borcu varken Bodrum’da otel aldılar”

İşçiler, kendi alacakları bugüne kadar ödenmezken Ersoy ailesinin zenginliğine zenginlik katarak, Bodrum Türkbükü’ndeki Hilton Otelini satın aldığını anımsattılar.

Eylem sırasında, “Emek Hırsızı Murat Ersoy”, “Öde Kurtul Murat Ersoy”, “İşçiyiz Kazanacağız” sloganlarını atan işçiler, alacaklarını alıncaya kadar eylem ve protestoya devam edeceklerini ifade ettiler.

İflas eden Atlasglobal’in eski çalışanları ETS Tur’un İstanbul Kadıköy’de bulunan genel merkezi önünde toplanan Atlaszedeler burada yaptıkları basın açıklamasında, Ersoy Ailesinin yurtiçi ve yurtdışında bulunan şirketleri, turizm sektöründeki hotel ve tatil köyleri, gayrimenkulleri ile ilgili bilgiler verdiler ve çalışanların alacaklarının derhal ödenmesini istediler.

“Emek hırsızı, bizi kullandı” 

Eylemde konuşan eski bir AtlasGlobal çalışanı şunları söyledi:

  • 15 senedir çalışıyorum. 15 yıl hizmet sektörü ve yolcu hizmetleri biriminde çalıştım. Bayram, seyran olduğunda biz orada sabahlara kadar çalıştık. Büyük emek sarf ettik. Herkesin işi zordur ama bombada oradaydım ben son anda saniyelerle kurtuldum. Hayatımda hiç yaşamayacağım şeyleri gördüm. 17 gün sonra darbeyi yaşadım polisle asker arasında kaldım. Yani burada çok büyük emek var. Biz orada çok büyük mücadeleler ettik. Bizi kullandı. Son ay servisimiz yoktu. Biz karşıladık. Özellikle eski çalışanlar orayı aile gibi gördü. Bizi oyaladı. Toplantılar yaptı bugün vereceğim yarın vereceğim bir türlü vermedi. Sonunda otel aldı. 14 şubatta sevgililer gününde güzel bir hediye verdi bize. Herkes mağdur kirasını çocuğunun bezini alamayan insanlar var. Bu adamın parası yoktur dersin ama bu Ersoy ailesinin bize vereceği paranın yüz katı var. Öde kurtul Murat Ersoy.

“Bizlerin gidecek yeri kalmadı”

Eyleme katılan bir başka işçi de buraya gelirken niyetlerinin oturma eyleminin ardından çadır kurmak olduğunu, ancak emniyet güçlerinin önce çadırlarına el koyduğunu, uzun uğraşlar sonucu aldıkları çadırları nihayetinde kurduklarını söyledi. Eylemci, yasaklara rağmen burada kalmak istediklerini, polisin de “Gözaltına alırız” diye gözdağı verdiğini belirterek, şunları ifade etti:

  • Devletimizin bize sunduğu pandemi dönemindeki bu zorlu şartlarda evlerimizde oturmamızı isteyen yasaya uymaktı niyetimiz. Fakat bizi bu zor durumda bırakan yine devlet tarafından görevlendirilmiş Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un bize dönmemesi. Herhangi bir dönüş olmaz ise maalesef yasağı çiğnemek zorunda kalacağız. Bunu isteyerek yapmıyoruz. Kimse beni sokaktasın diye suçlamasın. Beni sokağa itenlere bir sorun bakalım neden buradayım diye. Bu soğukta sokakta olmaktan keyif almıyoruz. Hatta sizin hakkınızı vermeyeceğiz ama sokağa çıkma yasağında yasağı delin geçin de bakın o zaman sizi nasıl alırız diyen emniyet güçlerine de seslenmek istiyorum. Bizi bu suçlama ile belki alıkoyacaksınız ama bu yayın ve bunu izleyenler bilecek ki bizlerin gidecek yeri kalmadı. Kalmadığımız için buradayız. Hiç kimse bu pandemi döneminde kendini tehlikeye atmaz.

“Bizi görmezden gelemeyeceksiniz!”

Bir başka eylemci de “Medeni bir şekilde sesimizi duyurduk olmadı. Haber konusu olmamız için eğer yerlerde sürüklenmemiz karakollara alınmamız gerekiyorsa gücümüz, direncimiz artıyor ve artmaya da devam edecek! Atlasglobal işçileri olarak paramızla servetine servet katan Mehmet Nuri Ersoy‘un kapısında direniyoruz” dedi.

Eylemciler, bir süre çadırda kalarak, taleplerini dile getirdiler. Sokağa çıkma yasağı başlamadan bugünlek eylemlerine son verdiler. Eylemciler, yarın yine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu ETSTur binasının önünde buluşacaklarını söylerek, eylem yerinden ayrıldılar.

İlgili haberler: 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER