A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Gemi ile ilgili Erdoğan’a beş saat ulaşılamadı ona ulaşamazsan karar alamıyorsun

Kılıçdaroğlu: Gemi ile ilgili Erdoğan’a beş saat ulaşılamadı ona ulaşamazsan karar alamıyorsun

Kılıçdaroğlu: Gemi ile ilgili Erdoğan’a beş saat ulaşılamadı ona ulaşamazsan karar alamıyorsun
Aralık 03
16:59 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya’ya giden gemi ile ilgili Erdoğan’a beş saat ulaşılamadığını belirterek, “Her şey, bir kişiye bağlanmış vaziyette, ona ulaşamazsan karar alamıyorsun” dedi.

A3 Haber Merkezi | CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı makamında ziyaret etti. Liderler, bir saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Gemimizde arama yapılırken bildiriyorlar. 5 saat Türkiye Cumhuriyeti Devletinden haber alınamıyor. ‘Arama yapacağız izin veriyor musunuz?’ diye. 5 saat ne oldu ya? Niye ulaşamadılar?” ifadesini kullanarak, “4 saat ulaşamıyorlar, 5’nci saatte ise Roma Büyükelçisini arıyorlar, ‘ya biz bu Türkiye’yi arıyoruz kimse çıkmıyor telefona. Biz gemide arama yapacağız kuralımız budur. Ne diyorsunuz?’ Roma Büyükelçisi de ulaşamıyor. Çünkü her şey, bir kişiye bağlanmış vaziyette. Ona ulaşırsan karar alabiliyorsun ulaşamazsan karar alamıyorsun” dedi.

“Türkiye’ye huzuru ve demokrasiyi getirmeye kararlıyız”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından televizyon kanalına, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın katıldığı programdaki sözleri nedeniyle verilen cezayı anımsatarak, şunları söyledi: “Bir televizyon kanalına RTÜK tarafından ağır yaptırımların uygulanmasını demokrasi açısından asla kabul etmiyoruz. Eğer siz bağımsız bir yayın organını, özgür bir yayın organını, yasalara aykırı olarak en ağır şekilde cezalandırırsanız bu doğru değildir, doğru olmaz. Dünyaya ‘Bizde demokrasi vardır’ algısını yerleştiremezsin. Tam tersine baskıcı, otoriter bir yönetimin olduğu algısını güçlendirmiş olursunuz. Medyanın özgür olması lazım ama benim gördüğüm kadarıyla sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba. Yasaları beğenmedikleri medya organları üzerinde acımasızca uygulamak. Bürokratlar aracılığı ile uygulamak ama ne yaparlarsa yapsınlar; bu ülkeye demokrasiyi getirmeye kararlıyız. 83 milyon vatandaşıma ifade edeyim; özellikle AKP’ye oy veren kardeşlerime ifade edeyim: Ne yaparlarsa yapsınlar, güzel Türkiye’mize huzuru ve demokrasiyi getirmeye kararlıyız. Dostlarımızla beraber, arkadaşlarımızla beraber biz bu güzel ülkeye demokrasiyi getireceğiz.

Tank Palet fabrikasının Katar’a devredilmesi ile ilgili CHP’li Ali Mahir Başarır’ın sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “Katar ordusuna, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük fabrikasını, 20 milyar dolarlık fabrikasını, sıfır bedelle verilmesini asla kabul edemeyiz. Arkasında hangi güç olursa olsun, kimi arkalarına alırlarsa alsınlar, Tank Palet Fabrikasının, Katar ordusuna peşkeş çekilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne de ordusuna da açıkça söylüyorum ihanettir. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum” dedi.

“Saraydan bakıyor, halktan kopuk”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de Erdoğan’a göre yatağa aç giden hiç kimse yok. Çünkü sarayda sorun yok. ‘Sarayda sorun yoksa, Türkiye’de sorun yok’ diyor. Saraydan bakıyor zaten. Halktan kopuk zaten. Erdoğan’ın halktan koptuğunu bilmeyen mi var? Hepimiz biliyoruz. Halk nerede, Erdoğan nerede? Erdoğan, Trump’tan talimat gelince esas duruşa geçer, esnaf biraz ‘geçinemiyorum’ deyince, ya da bağımsız bir medya yayın yapınca hemen ceza ve kapat. Dün İstanbul’da ne oldu, küçük bir çocuk, tezgahına el konuldu, arabasına el konuldu. O çocuğa yapmadıkları kalmadı. ‘Sorun yok’ diyor memlekette. Senin sorundan haberin yok. Emin olun Erdoğan’ın ve arkadaşlarının sorundan haberi yok.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER