A3 Haber

OPEC’ten petrol üretimini artırma kararı

OPEC’ten petrol üretimini artırma kararı

OPEC’ten petrol üretimini artırma kararı
Aralık 03
22:24 2020

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), gelecek yıl ocak ayı için günlük petrol üretimini 500 bin varil artırma kararı aldı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya Ocak ayından itibaren petrol üretiminde kısıtlı artışa gitme kararı aldı. Reuters haber ajansına konuşan kaynaklara göre petrol üretimini günde 500 bin varil arttırma kararı alındı, ancak gelecek sene için geniş kapsamlı ve uzun vadeli bir politika üzerinde uzlaşıya varılmadı.

Buna göre OPEC+ olarak bilinen Petrol İhraç Eden Ülkeler ve Rusya, günlük 7,7 milyon varil olan mevcut üretim kesintisini azaltarak günlük 7,2 milyon varile indirecek. Bu rakam, küresel talebin yüzde 7’sini oluşturuyor.

Kararla, ikinci Corona virüsü dalgasının neden olduğu zayıf petrol arzıyla mücadele etme amacı taşınıyor. Daha önce OPEC+ ülkelerinin mevcut kesintileri en azından Mart ayına kadar devam ettirmesi bekleniyordu. Ancak aşı haberlerinin hızlı iyileşme umudu doğurması Kasım ayının sonunda petrol fiyatlarında artışa neden oldu. Bu da birçok üreticinin petrol politikalarının sıkı denetlenmesi gerekliliğini sorgulamasına neden oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER