A3 Haber

HDP’li Piroğlu: Asgari ücret en az 4 bin TL olmalı

HDP’li Piroğlu: Asgari ücret en az 4 bin TL olmalı

HDP’li Piroğlu: Asgari ücret en az 4 bin TL olmalı
Aralık 04
16:44 2020

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Şişli’de bulunan Cevahir AVM önünde yaptığı basın açıklamasıyla asgari ücretin 4 bin TL olmasını talep etti.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu’nun katıldığı açıklamada, “Sefalet değil insanca yaşayacak bir ücret! Asgari ücret net 4 bin TL olmalıdır” pankartı açılırken, sık sık “Saraya değil halka bütçe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Açıklamada ilk olarak söz alan HDP İstanbul İl Eş başkanı Elif Bulut, Meclis’te asgari ücret ile ilgili görüşlerini açıklayacaklarını belirterek, alanlarda ise halka anlatacaklarını söyledi. Bulut, “İnsanların yaşayabileceği kadar ücret alması ve yaşamın sürdürebilmesi adil bir bütçe ile olur. Bunun için asgari ücret en az 4 bin TL olmalı diyoruz” dedi

“Her ay gelecek aya borçla giriliyor”

İktidarın halkı değil iş insanlarını dikkate aldığını belirten HDP İstanbul İl Eşbakanı Erdal Avcı da, iktidarın asgari ücretleri işverenler ile belirlemeye çalıştığını ifade etti.

“Sarı sendikalar bile mevcut durumun sürdürülemediğini ifade ediyor” diyen Avcı, “Partimizin önerdiği 4 bin TL bile dövizin artması durumunda asgari ücret ile yaşamı sürdürme konusunda eksik kalabilir” diye belirtti.

Yurttaşların her ay gelecek aya borçlu girdiğini söyleyen HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise şunları söyledi:

“Borçlar ödenemezse elektrik hemen kesilir. Doğalgazı ödenemezse geceyi soğuk geçirir yurttaşlar. Çünkü alınan ücret asgari ücrettir. Asgari ücret yaşam giderleri üzerinden hesaplanır, Türkçesi asgari yaşamdır yani ölmeden ayakta kalmaktır”.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER