Site icon A3 Haber

Koronavirüs aşıları hakkında kritik uyarı: “Olumlu Evre 3” raporu yayımlanmadan uygulanmamalı!

İngiltere beklenmeyen yan etki sebebiyle ara verdiği aşı denemelerine devam edecek (DHA)

Prof. Dr. Ahmet Saltık, geliştirilme sürecinde olan koronavirüs aşısıyla ilgili dikkat edilmedi gerekenleri sıraladı. Şu ana kadar üzerinde çalışılan hiçbir aşının “Olumlu Evre 3” raporunun yayımlanmadığını ifade eden Prof. Saltık, “Raporları yayınlanmadan hiçbir aşı uygulanmamalıdır. Sözleşmelerde bu koşul temel madde olarak mutlaka konulmalıdır, öyle de yapılmaktadır” dedi.

Çin merkezli Sinovac’ın yüzde 90’a yakın koruyucu olduğunu ifade eden Prof. Saltık, “Fiyatı 30 dolar / doz olarak belirtilmiştir, ancak Sağlık Bakanlığı dış alım bedelini açıklamalı ve ülkemizde herkese ücretsiz ulaştırmalıdır” görüşünü dile getirdi. Söz konusu aşısına ilişkin, “Bir ölü aşıdır ve hastalığın aşı ile bulaştırılması riski yoktur. Ne denli güçlü bağışık yanıt oluşturacağı ve kalıcılığı, öbür aşılarda olduğu gibi, gerçekte, zamanla öğrenilecektir” bilgisini paylaşan Saltık, “Açıklanan koruma oranları deneyseldir ve sınırlı nüfus kümelerine ilişkin ön verilerdir. Maske- uzaklık- temizlik devam!” önerisinde bulundu.

Sözcü’den Uğur Dündar’ın köşesinde yer verdiği Ahmet Saltık’ın koronavirüs aşısıyla ilgili dikkat edilmesi gereken hususları paylaştığı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Exit mobile version