A3 Haber

Gercüş’teki çocuğa cinsel istismara sosyal medya soruşturması

Gercüş’teki çocuğa cinsel istismara sosyal medya soruşturması

Gercüş’teki çocuğa cinsel istismara sosyal medya soruşturması
Aralık 07
10:14 2020

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Batman’ın Gercüş ilçesinde yaşanan cinsel taciz olayıyla ilgili, sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 kişi hakkında adli süreç başlatıldığını açıkladı.

A3 Haber Merkezi | Batman’ın Gercüş ilçesinde bağlı bir köyde yaşayan P.Ö. adlı çocuk, geçtiğimiz günlerde cinsel istismara uğradığı ve hamile kaldığı iddiasıyla Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat etti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada bir şüpheli tutuklandı.

P.Ö., başka bir ilde bulunan Çocuk Koruma İlk Müdahale Merkezi’ne (ÇOKİM) yerleştirilirken, EGM’den yapılan açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetlerinin yürütüldüğü belirtilerek, şöyle denildi: “Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş ilçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır. Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER