A3 Haber

İzmir’de koronavirüs haritası kırmızıya büründü: Güvenli bölge kalmadı!

İzmir’de koronavirüs haritası kırmızıya büründü: Güvenli bölge kalmadı!

İzmir’de koronavirüs haritası kırmızıya büründü: Güvenli bölge kalmadı!
Aralık 07
09:44 2020

Salgının İzmir’de üçüncü zirveyi yaşadığını ifade eden Bakan Fahrettin Koca, “İzmir’de deprem sonrası beklediğimiz gibi ciddi bir artış var” dedi. Koca’nın uyarıda bulunduğu tablo gerçekleşti. koronavirüs haritasında İzmir’in kent merkezinde toplu iğne büyüklüğünde bile risksiz alan kalmadı.

Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgını İzmir’i de ele geçirdi. Sağlık Bakanlığının yayınladığı koronavirüs haritasında İzmir’in kent merkezinde toplu iğne büyüklüğünde bile risksiz alan kalmadı. Kent merkezinin tamamı kırmızı renk ile gösterilen riskli alan olarak haritaya yansıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu önceki haftalarda İzmir için önemli uyarılarda bulunmuştu. Salgının İzmir’de üçüncü zirveyi yaşadığını ifade eden Koca, “İzmir’de deprem sonrası beklediğimiz gibi ciddi bir artış var. Şu an İzmir’de ciddi anlamda vakanın arttığını görüyoruz. Yer yer bazı hastanelerimizde sorunlar yaşıyoruz. İzmir’de tedbirlere hassasiyetle uyulması gerektiğinin altını çiziyorum” dedi.

Radikal tedbirler kaçınılmaz

Kış aylarıyla birlikte koronavirüs salgınında hızlı bir artış yaşandığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu bilgileri verdi:

“Virüs bulaşıcılığından hiçbir bir şey kaybetmeden adeta kitlesel bulaşma dönemine geçti. Dünyada pozitif vaka sayısı 60 milyon oldu. Can kaybı 1 milyon 400 bini geçti. Son birkaç haftada tehdidin boyutu hızla arttı. Nisan ayında günlük 80 bin olan dünyadaki vaka sayısı bugün 6 kat artarak 660 bini aştı. Nisan ayında dünyada günlük 8500 can kaybı yaşanırken, bugün 12 bine ulaştı. Ülkemizde de İstanbul, İzmir ve Bursa gibi batı illerimizde başlayan artış tirendi neredeyse tüm ülkeye yayıldı. Gidişatı durdurmamız için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz oldu. Önümüzde milletçe teyakkuzda olmamız günler var. Rehavete kapılma lüksümüz yok. İzmir, İstanbul, Bursa ve Kocaeli üçüncü zirveyi yaşıyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER