A3 Haber

Bob Dylan 60 yıllık tüm şarkı kataloğunu sattı

Bob Dylan 60 yıllık tüm şarkı kataloğunu sattı

Bob Dylan 60 yıllık tüm şarkı kataloğunu sattı
Aralık 08
12:06 2020

Nobel Ödüllü ABD’li şarkıcı Bob Dylan’ın yaklaşık 60 yılı kapsayan tüm şarkıları Universal Müzik Grubu’na satıldı. Rakamla ilgili resmi açıklama yapılmazken, Universal’ın, Dylan’ın şarkıları için 300 milyon dolardan fazla ödemeyi kabul ettiği belirtildi.

Universal Müzik Grubundan yapılan açıklamada, 79 yaşındaki ünlü şarkıcı ile yapılan görüşmeler sonucu ilk yazdığı şarkı sözlerinden en son çıkardığı albüme kadar 600’den fazla parçayı kapsayan bütün şarkı kataloğunun satın alındığı kaydedildi.

Firmanın üst yöneticisi Lucian Grainge, Bob Dylan’ın şarkılarının asla eskimediğini belirterek, “Bob Dylan’ın şarkı yazma sanatının en büyük uygulayıcılarından biri olduğu bir sır değil” ifadelerini paylaştı.

300 milyon dolardan fazla

Satış rakamı açıklanmazken, kataloğun 300 milyon dolardan fazla tutacağı tahmin ediliyor.

1960’larda New York’ta müziğe başlayan Dylan’ın şimdiye kadar 125 milyondan fazla albüm sattığı belirtiliyor.

Şirket için gelir kaynağı olabiliyor

Müzik yapımcıları tarafından temsil edilen şarkı hakları genelde satışlarda müzisyenlerin kayıtları kadar yüksek fiyatlara ulaşamasa da alan şirket için ciddi bir gelir kaynağı olabiliyor. Şarkı haklarına sahip olan şirket radyoda şarkının çalınmasından reklam ve film lisanslamasına kadar birçok kanaldan gelir elde edebiliyor.

Geçen hafta Fleetwood Mac grubunun solisti Stevie Nicks bestelediği şarkıları içeren katalogun çoğunluk hissesini yaklaşık 100 milyon dolara satmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER