A3 Haber

CHP’li Ağbaba: AKP koronavirüsü yaşam tarzına müdahalenin fırsatı olarak görüyor

CHP’li Ağbaba: AKP koronavirüsü yaşam tarzına müdahalenin fırsatı olarak görüyor

CHP’li Ağbaba: AKP koronavirüsü yaşam tarzına müdahalenin fırsatı olarak görüyor
Aralık 09
13:28 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hafta sonu bakkal, market, süpermarket gibi işletmelere yönelik alkol satışı yasağını “Koronayla mücadele hayat tarzıyla mücadeleye dönüştü” diyerek eleştirdi.

A3 Haber Merkezi | CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sokağa çıkma yasaklarının olduğu hafta sonu günlerinde bakkal, market, süpermarket gibi işletmelere getirilen alkol satışı yasağı kararına karşı açıklama yaptı.

Alkol satış yasağının yaşam tarzına müdahale olduğunu belirten CHP’li Ağbaba şunları söyledi: “AKP koronavirüsü yaşam tarzına müdahalenin fırsatı olarak görüyor. Geçtiğimiz hafta sonu polislerin alkol satışı yapan bakkal ve kuruyemişçilere yasa dışı şekilde kepenk kapattırdığına dair şikâyetler almıştık. Bu dükkânlar hangi genelgeye dayanarak kapatılıyor? TEKEL ürünü de sattığı için binlerce esnafa kepenk kapattırmak, esnafı çalışanları ve aileleriyle birlikte cezalandırmak hangi vicdana sığar? koronadan yeni bir tür faşizm türetiliyor. Üstelik sosyal medyada paylaştığımız videolarda emniyet mensuplarına ‘talimat’ gittiği belirtiliyor. Yasalarda ve genelgede olmayan talimatı kim nasıl vermiş bunu araştıracağız. TEKEL ve kuruyemişçilere herhangi resmi bir karar veya genelge olmaksızın kepenk kapattıranlara bu haksız uygulama nedeniyle cezai yaptırım uygulanmalıdır.

“AKP’nin derdi virüs değil, yaşam tarzı”

Yasak kararlarının ideolojik saiklerle alındığını vurgulayan Ağbaba şöyle konuştu: “Alkol satışı yasağının 22.00’a çekilmesinin ardından TEKEL esnafına 320 bin TL’ye varan cezalar kesiliyordu. Salgınla birlikte TEKEL bayilerinin alkol satışı yine adil olmayan bir şekilde saat 20.00’a çekilmişti. Zincir marketlerin dilediği gibi satış yapabildiği bir ortamda, TEKEL bayilerine konulan yasak kararının, küçük esnafı zincir marketler karşısında ezdirdiğini ve kararın ideolojik saiklerle alındığını defalarca kez dile getirdik. Kahvehaneleri kapatan iktidar, şimdi de hafta sonu alkol satışının tümden yasaklayarak derdinin virüs değil, yaşam tarzı olduğunu açıkça göstermiştir. Alkollü içeceklerden yüzde 270’e varan oranlarda vergi alan zihniyetin yurttaşları cezalandırdığı yetmezmiş olacak ki şimdi bu kararla esnafları da cezalandırmaya çalışıyor.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER