A3 Haber

PSG-Başakşehir karşılaşması farklı bir hakem kadrosuyla 20.55’e ertelendi

PSG-Başakşehir karşılaşması farklı bir hakem kadrosuyla 20.55’e ertelendi

PSG-Başakşehir karşılaşması farklı bir hakem kadrosuyla 20.55’e ertelendi
Aralık 09
00:40 2020

İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Pierre Webo’ya ırkçı ifadede bulunan hakem Sebastian Coltescu’nun maçtan alındığı bilgisinin kendisine ulaştığını söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu’nun son haftasında Paris Saint-Germain’in İstanbul Başakşehir’i konuk ettiği karşılaşmanın 14’üncü dakikasında maçın hakemi Hategan’ın verdiği birkaç kararın ardından yedek kulübesi kızışırken, yardımcı antrenör Webo’ya kırmızı kart çıktı.

Bu sırada İstanbul Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo, 4’üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu tarafından ırkçı söylemlere maruz kaldı. Uzun süren tartışmanın ardından UEFA delegesi sahaya inerken, iki takım da sahadan ayrıldı ve soyunma odasına gitti.

Konuyla ilgili yayıncı kuruluşa açıklama yapan İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Yaşanan bir pozisyonun ardından hakeme, Webo’yu göstermek için eliyle ‘Bu zenciyi atacaksın’ diyor, yani negro diyor. Bunu arkadaşlarımız duyuyor. Bu bize iletilince, biz de 4’üncü hakem devam ederse maça çıkmayacağımızı delegeye söyledik. Şimdi 4’üncü hakemi UEFA’nın saha dışına çıkardığı bilgisi geldi. Ya bir hakem gelecek ya da 4’üncü hakem olmadan maçı yönetecekler. Takımımızdan sahaya çıkmak istemeyenler var. Biz ancak bizim istediğimiz şekilde olursa sahaya çıkacağız. Şu anda 4’üncü hakemin alındığı bilgisi geldi. Böyle olursa sahaya çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Sahaya çıkmama kararı

İstanbul Başakşehir Kulübü, Paris Saint-Germain maçında sahaya çıkmama kararı aldı. Kafile, Parc des Princes’ten ayrılarak konakladığı otele döndü.

Paris Saint-Germain – İstanbul Başakşehir karşılaşması, TSİ 20.55’te kaldığı yerden farklı bir hakem kadrosu ile devam edecek. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER