A3 Haber

UEFA ve TFF’den PSG-Başakşehir maçı açıklaması

UEFA ve TFF’den PSG-Başakşehir maçı açıklaması

UEFA ve TFF’den PSG-Başakşehir maçı açıklaması
Aralık 09
08:54 2020

İstanbul Başakşehir ile Fransız Paris Saint-Germain arasında dün akşam Paris’te oynanan Şampiyonlar Ligi grup maçı, dördüncü hakemin ırkçı ifadeler kullandığını belirten takımların sahayı terk etmesinin ardından yarıda kalmıştı. Olayın yankıları sürüyor. UEFA ve TFF’den açıklama geldi. 

UEFA, olayla ilgili “detaylı bir soruşturma” başlatılacağını açıkladı.

UEFA, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “UEFA, bu akşamki Paris Saint-Germain ile İstanbul Başakşehir Şampiyonlar Ligi maçında yaşanan olayın farkındadır ve detaylı bir soruşturma başlatılacaktır. Hangi tür olursa olsun ırkçılık ve ayrımcılığın futbolda yeri yoktur” dedi.

Kulüpler, siyasetçiler, futbolcular da tepki gösterdi

Olayın ardından Türkiye’deki diğer spor kulüpleri, siyasetçiler ve futbolcular da “IrkçılığaHayır” etiketiyle paylaşımlarda bulunarak duruma tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Webo’ya karşı sarf edilen sözleri şiddetle kınadığını belirterek, “Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız” dedi.

Başakşehir de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “”Paris Saint-Germain maçında 4. hakem Sebastian Coltescu’nun yardımcı antrenörümüz Pierre Webo’ya yapmış olduğu ırkçılık nedeniyle futbolcularımız sahaya çıkmama kararı almıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız” dedi.

PSG de, Başakşehir’in ırkçılık karşıtı Tweet’ini yeniden paylaştı.

TFF: Konunun takipçisiyiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da bir açıklama yaparak “Gerekli cezanın verileceğine inanıyoruz. Temsilcimiz Başakşehir’in yanındayız” ifadelerini kullandı: “Pierre Webo’ya olan ırkçılık söylemi, insanlık adına asla kabul edilemez bir suç ve utançtır. Türkiye Futbol Federasyonu, bu gece yaşanan olayın takipçisi olacak, gerekli tüm soruşturmaların yapılmasında temsilcimiz Medipol Başakşehir’in yanında olacaktır. Üyesi olduğumuz UEFA’nın, yıllardır sürdürdüğü ırkçılıkla mücadelesini göz önüne alarak, yaşananları titizlikle inceleyeceğine ve gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER