A3 Haber

Barış Pınarı bölgesinde bombalı saldırı: İki asker yaşamını yitirdi

Barış Pınarı bölgesinde bombalı saldırı: İki asker yaşamını yitirdi

Barış Pınarı bölgesinde bombalı saldırı: İki asker yaşamını yitirdi
Aralık 10
18:20 2020

Suriye’de Barış Pınarı bölgesinde bulunan Rasulayn ilçesinde yol kontrol noktasında bombalı araç saldırısı sonucu iki jandarmanın yaşamını yitirdiği, sekiz jandarma personelinin de yaralandığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Barış Pınarı bölgesinde Suriye’nin Rasulayn ilçesinde yol kontrol noktasında bombalı araç saldırısı sonucu iki jandarmanın yaşamını yitirdiğini, sekiz jandarma personelinin de yaralandığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Barış Pınarı Harekât bölgesi, Suriye-Resulayn Haseke-2 Yol Kontrol Noktasında, bugün saat 15.25 sıralarında, bombalı araçla gerçekleştirilen saldırı sonucu; 2 jandarma personelimiz şehit olmuş, 8 jandarma personelimiz de yaralanmıştır” denildi.

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada, ilçedeki bir yol kontrol noktasında, PKK/YPG’li teröristlerce bombalı aracın patlatıldığını belirtildi.

Saldırıda iki jandarma personelinin yaşamını yitirdiğini, altı askerin de yaralandığının aktarıldığı açıklamada, olayda iki yerel kolluk görevlisinin hayatını kaybettiği, 2 görevlinin de yaralandığı ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Genel sağlık durumları iyi olan yaralılarımız Rasulayn Hastanesi ile Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanmıştır. Terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER