A3 Haber

Figen Yüksekdağ için oy çokluğuyla ‘tutukluluğa devam’ kararı

Figen Yüksekdağ için oy çokluğuyla ‘tutukluluğa devam’ kararı

Figen Yüksekdağ için oy çokluğuyla ‘tutukluluğa devam’ kararı
Aralık 10
16:53 2020

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yargılandığı davada Hakim Murat Adıgüzel “Tutukluluk halinde fayda yok” diyerek tahliyesini istedi, ancak oy çokluğu ile tutukluluğa devam kararı verildi.

A3 Haber Merkezi | Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın avukatları katıldı. Yüksekdağ tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlantı kuruldu. Dava dosyasına gelen evrakların okunmasının ardından Yüksekdağ’a söz verildi. Hakkında açılan davaların “siyasi” olduğunu belirten Yüksekdağ, suçsuz olduğunu savundu.

Cezaevinde arama yapıldığını ve notlarına el konulduğunu söyleyen Yüksekdağ, “Bu hukuka yapılmış bir saldırıdır. Mahkemenin adil yargılama yaptığına inanmıyorum. Yaklaşık dört yıldır tutukluyum. Bu konuda AİHM’in uzun tutukluluk konusundaki kararlarının dikkate alınması gerekiyor” dedi.

“Kaçma şüphesi olmadığı kanaat oldu”

Verilen ara ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yüksekdağ hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp, başlatılmadığının sorulmasını talep etti. Heyet, oy çokluğuyla Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 24 Şubat 2021 tarihine erteledi.

Yüksekdağ’ın tutukluluk devam kararına karşı oy kullanan heyet üyesi hakim Murat Adıgüzel, Yüksekdağ’ın dört yıldır sürekli tutukluluk halinin devamı yönünde karar verildiği ve tutuklu kaldığı süre göz önüne alındığında beklenen amacın hasıl olduğuna dikkat çekti. Adıgüzel, “Üzerine atılan eylemler bu aşamaya kadar ki savunmaları gözetilerek, delil karartma ihtimali ile sanığın dosyaya yansıyan kişiliği uyarınca da kaçma şüphesinin olmadığı tarafımızda kanaat olduğu, savunmalarını tamamladığı ve tutukluluk halinde bir fayda bulunmadığı görüşünde olduğumdan çoğunluğun kararına katılmıyorum” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER