Site icon A3 Haber

56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı başladı: Hangi işletmeler açık olacak, istisnalar neler?

Ülke genelinde artan vaka sayılarının ardından alınan kısıtlama kararı neticesinde 56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı başladı. Bugün 21.00 itibariyle başlayan yasak, 14 Aralık Pazartesi günü saat 05.00’de sona erecek.

Koronavirüs pandemisiyle mücadele önlemleri kapsamında hafta sonu yasağı bugün saat 21.00’de başladı. 14 Aralık Pazartesi saat 05.00’te sona erecek olan sokağa çıkma yasağı 56 saat sürecek.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hafta sonlarına yönelik uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci uygulaması bugün saat 21:00’de başlayıp Pazartesi sabah 05.00’de sonlanacaktır” denilerek şunlar kaydedildi:

1. Sokağa çıkma kısıtlaması süresindeki uygulamayı genel hatlarıyla hatırlatmak gerekirse;

2. Yukarıda getirilen açıklamalardan da anlaşılacağı üzere vatandaşlarımızın temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için her türlü tedbir alınmıştır.

Bu nedenle vatandaşlarımızdan sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı saat olan 21.00’den önce evlerinde/ikametlerinde olacak şekilde hareket etmelerini, başta büyükşehirlerimiz olmak üzere diğer illerimizde trafikte oluşabilecek yoğunluklar göz önünde tutarak gerekli tedbirleri almaları hususunu istirham ediyoruz.

Kimler yasaktan muaf?

Exit mobile version