A3 Haber

Banksy yeni eserini tanıttı: Hapşıran ve takma dişleri fırlayan kadın

Banksy yeni eserini tanıttı: Hapşıran ve takma dişleri fırlayan kadın

Banksy yeni eserini tanıttı: Hapşıran ve takma dişleri fırlayan kadın
Aralık 11
09:01 2020

Gerçek kimliği bilinmeyen dünyaca ünlü sanatçı Banksy, yeni bir eserini Instagram hesabından paylaştı. Banksy’nin “Aachoo!!” isimli eserinde hapşıran ve takma dişleri dışarı saçılan bir kadın resmedildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, gerçek kimliği bilinmeyen ama eserleriyle dünyaca üne kavuşan grafiti sanatçısı Banksy, İngiltere’nin Bristol kentinde bir evin duvarına çizdiği yeni grafitisini Instagram hesabından paylaştı.

Sanatçının “Aachoo” adını verdiği ve koronavirüse göndermede bulunan Totterdown’da Vale Caddesi’ndeki yarı müstakil bir evin duvarındaki grafiti, başörtülü bir kadını hapşırırken ve takma dişlerini havada uçarken tasvir ediyor. Hapşırma, kadının bastonunu ve çantasını düşürmesine neden oluyor.

Banksy’nin pandemi konulu beğenilen bir çalışması da geçen Mayıs ayında Southampton Üniversite Hastanesi’nin bir koridoruna “Çığır Açan” adını verdiği çizim olmuştu. Resimde bir çocuk, Batman ve Spider-Man oyuncaklarını çöpe atmış, süper kahraman görünümlü hemşire oyuncağıyla oynarken görülüyordu.

Banksy kimdir?

İngiltere sokaklarında gezen birçok kişinin yakından tanıdığı Banksy, duvarlara çizdiği graffitilerle isim yapmıştır. Banksy onun takma ismidir. Son zamanların en meşhur duvar ressamlarından birisi olan Banksy, birçok ünlü isim tarafından da yakından takip edilmektedir.

Banksy günümüzün en meşhur duvar ressamlarından birisi olarak biliniyor. Grafiti sanatçısı, siyasi eylemci, film yönetmeni ve ressam Banksy, 1974 Bristol, Birleşik Krallık doğumlu. Grafitilerinde siyasi otoriteyi yeren sokak sanatı ve devrimci söylemleri kara mizah ile birleştiren eserleri bugüne dek dünyanın pek çok büyük kentinin sokaklarında, duvarlarında ve köprülerinin üzerinde yer bulan Banksy, kendine özgü “stencil” (şablonlu resim) tekniği ile tanınıyor.

Siyasi otoritenin grafitiyi vandalizm olarak tanımlamasına karşı çıkışı ile bilinen Banksy eserlerini kamuya açık yerlerde yapmayı tercih ediyor.

Banksy, 1990’ların başında serbest bir graffiti sanatçısı olarak sokaklara resimler yapmaya başladı. Londra ve Bristol’de yapmış olduğu graffiti sanatı ile ilk kez dikkatleri üzerine çekmiştir. Genelde eserlerinde anti-savaş, anti-kapitalist ve anti-kuruluş gibi düşünceli görsel hale getirmesiyle ünlüdür. Her zaman krizin, çatışmanın ortasındaki insanların problemlerine dokunacak işler çıkaran, bir başka deyişle dünyanın kanayan yaralarına parmak basan bir tarzı olmuştur.

Londra’nın birçok duvarını süsleyen Banksy’nin en bilindik eserlerinden olan bu eser Kırmızı Balonlu Kız ismiyle anılmaktadır. Bu eser “Her zaman umut vardır!” anlamını taşımaktadır. Madonna, Justin Bieber gibi isimlerin de Banksy hayranı oldukları bilinmektedir. Hatta öyle ki Justin Bieber’in kolunda bu kırmızı balonlu kızın dövmesi bulunmaktadır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER