A3 Haber

Esenyurt Belediyesi’nin depreme hazırlık teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

Esenyurt Belediyesi’nin depreme hazırlık teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

Esenyurt Belediyesi’nin depreme hazırlık teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi
Aralık 11
23:20 2020

Esenyurt Belediyesi’nin olası Marmara depremi için hazırlıklar kapsamında ekipman alımı teklifi AKP ve MHP grubunun oylarıyla reddedildi. Esenyurt Belediye Başkanı CHP’li Kemal Deniz Bozkurt, meclisin izin vermediği alımı muhakkak yapacaklarını söyledi.

Esenyurt Belediyesi, deprem hazırlığı için iki tam teşekküllü arama kurtarma aracı, üç dağıtım aracı (yemek ikramlık su vb), iki sepetli vinç, bir vinç, bir şantiye tipi karavan, bir motokaravan (komuta kontrol aracı), 1 lastik tekerlekli kepçe ve 10 tenteli çift kabinli kamyonet almak için başkanlık teklifi meclise sundu. İller Bankası’ndan kredi kullanarak alınması planlanan ekipman için AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

2. Derece deprem bölgesi olan ve olası Marmara depreminde etkilenmesi beklenen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Destek verin vermeyin biz bunu bir şekilde alacağız. Leasingle alacağız, başka bir şeyle alacağız” diye konuştu.

Meslek odalarının denetimini getiren madde reddedildi 

AKP ve MHP grubu tarafından reddedilen bir diğer teklif ise inşaatlarda meslek odalarının denetimini getiren teklif oldu. Bu teklif de oy çokluğuyla reddedildi. Bozkurt, “Esenyurt’un ne olduğunu ben biliyorum bakanlıklar da biliyor, Yargıtay da biliyor, Danıştay da biliyor, herkes biliyor. Burada bir gerçek var, gerçek şu; mühendislik esaslarına uygun bir geçmişimiz yok. Bunu kabul etmezsek bu işi çözemeyiz. Hem bina stoğu açısından çok sıkıntılı olduğu yerler var, hem de imar planları açısından çok ciddi sorunlarımız var. Biz meslek odalarıyla çalışmak istiyoruz. Bununla da destek istiyoruz. Endişeleriniz vardı. Görüşlerimi de aktardım. Burada mühendislik hizmeti alınsın mı alınmasın mı kararını siz verin” ifadelerini kullandı.

Güçlü kadınlar kooperatifi teklifi reddedildi 

“S.S. Esenyurt Güçlü Kadın Kooperatifi” teklifi de yine AKP’li meclis üyelerinin oyuyla reddedildi. Kadınların iş yaşamına katılmasını sağlamayı amaçlayan teklifin reddedilmesi sonrası konuşan Bozkurt, “Evini çeşitli nedenlerle terk edemeyecek kadınlarımız var, çocuğu var çocuğu ile beraber olmak zorunda, ya da engelli çocuğu var, bizden ya da kaymakamlıktan aldığı 150-200 lira ile nasıl geçinsin? İşinden ayrılmış veya eşi işe gitmesini istemeyen kadınlarımız var. Esenyurt güçlü kadın kooperatifi fikri bendem çıktı. Birkaç kişiden rica ettim, eşimi de bu işin içine soktum rica ile girmemesi için, ‘dedikodu olur’ dedi. Dedim ‘sen gireceksin bu işe sahip çıkacaksın kadınlar ile beraber’. Eşimim de içinde olduğu buradaki sekiz on tane kadın, sayısını da bilmiyorum. Kendi ceplerinden para vererek bir kooperatif kurdular” dedi.

Bozkurt, şöyle devam etti: “Kooperatifin şatı şu: yöneticiler para kazanamaz bu işten. Asla para almayacaklar. Yapacakları iş şu: organize edecekler, kadınlara iş götürecekler, kadınlar yaptıkları işten para kazanacaklar. Lütfen girin siz de bu işin içine, lütfen el atın siz de. Bundan onurlu bir iş yok arkadaşlar, bir kadının hayata tutunan eli olmak kadar onurlu bir iş yok. Lütfen siz de girin CHP kanın kolları başkanı, AKP kadın kolları başkanı, İYİ Parti kadın kolları başkanı, efendim MHP kadın kolları başkanı lütfen girin bu işin içine. Bu iş devreye girdiğinde Esenyut Belediyesi bir şey tahsis etmiyor, sadece kadınların iş öğrenmesi için destek veriyor ya da iş olanağı sağlıyor. Bunu yapan da Kadın Aile Müdürlüğü, yani kadınların meslek edinmesi, iş sahibi olabilmesi için bir alt yapı oluşturduk.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER