A3 Haber

Meclis’e damga vuran görüntü: CHP’li vekilden metrelerce uzunlukta “CHP’nin yaptıkları AKP’nin sattıkları” listesi

Meclis’e damga vuran görüntü: CHP’li vekilden metrelerce uzunlukta “CHP’nin yaptıkları AKP’nin sattıkları” listesi

Meclis’e damga vuran görüntü: CHP’li vekilden metrelerce uzunlukta “CHP’nin yaptıkları AKP’nin sattıkları” listesi
Aralık 11
19:20 2020

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Meclis kürsüsünde “İşte CHP’nin yaptıkları ve AKP’nin sattıkları” diyerek iki ayrı listeyi yere serdi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda AKP hükümetleri döneminde satılan fabrika, liman, tershane ve santrallerin listesini açıkladı. Kaya’nın açıkladığı liste 13 metreyi bulunca CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ona yardımcı oldu. Kürsüden başlayan liste Genel Kurulu geçerek milletvekillerinin oturduğu 4. Sıraya kadar uzandı.

CHP’li Kaya “Biri CHP’nin bu ülkeye yaptıkları, diğeri AKP’nin 18 yılda sattıkları” diyerek elindeki iki listeyi de yere serdi.

Kaya, CHP ile ilgiliyi listeyi yere serdikten sonra “15 metrelik liste CHP’nin bu ülkeye yaptığı fabrikalar, limanlar, sanayi tesislerinin listesidir” dedi. Ardından AK Parti ile ilgili listeyi de yere seren Kaya, “Şu gördüğünüz liste de AKP’nin 18 yılda sattıklarının 13 metrelik listesidir” diye konuştu.

Kaya’nın listeyi göstermesi ve sonrasında yaşanan tartışmalar TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:

  • Sayın Cumhurbaşkanı geçenlerde bir açıklama yaptı. Dedi ki: “Bazı ülkelere para desteği veriyoruz, 156 ülkeye de sağlık malzemesi ve ekipman desteği veriyoruz.” Allah’ım sen aklımıza mukayyet ol dedim bu sözleri duyduktan sonra. Arkadaşlar, kriz döneminde bu coronavirüsü ortaya çıktıktan sonra IBAN atıp bu milletten para topladınız. Şimdi o paralarla Tunus’a 5 milyon dolar, Somali’ye 3,5 milyon dolar yardım gönderiyorsunuz. Ya memlekette millet aç, esnaf dükkanlarını kapatmış, emekli geçinemiyor bu kadar sıkıntı varken siz tüyü bitmemiş yetimin parasını hoyratça başka ülkelere gönderiyorsunuz, buna hakkınız yok, bunu bir kere bilmelisiniz. (CHP sıralarından alkışlar) Eğer paramız varsa, eğer imkânlarımız varsa elbette yardım edeceğiz, biz yardımsever bir milletiz ama önce can sonra canan.
  • Bakın, bu ülkede insanlar çöpten gıda maddeleri toplayıp yemek yapmaya çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde bir sürü insanımız 25 kuruş ucuza ekmek alabilmek için ekmek kuyruklarına giriyor. İntihar edenler var -Kemal Bey anlattı az önce- “aş, iş” deyip intihar eden insanlarımız var, esnaflarımızın dükkanları kapalı, böyle bir şey olamaz arkadaşlar.
  • Ayrıca, 156 ülkeye sağlık yardımları yaptığımızdan bahsediyorsunuz. Bakın, arkadaşlar bu ülkede SMA’lı çocuklarımız var, geçenlerde anne, babaları geldiler “Ağlaya, sızlaya yavrularımızı kurtarın” dediler. Eğer paramız varsa devletin birinci görevi o yavrularımızın canını kurtarmak olmalıdır. (CHP sıralarından alkışlar)
  • Değerli arkadaşlar, bakınız, şimdi, yine, az önce Sayın Grup Başkan Vekili de söyledi “Siyaset yalanla yapılmaz, haram olur.” dedi. Evet, arkadaşlar, bakın, bu ülkede yıllardır iktidarda bir siyasi parti var ve maalesef birçok konuda bu millete yalan söylüyor.
  • Bakın, dediler ki “Cumhuriyet Halk Partisinin dikili bir ağacı yok.” “Cumhuriyet Halk Partisinin yaptığı bir fabrika yok.” “Cumhuriyet Halk Partisinin çaktığı bir çivi yok.” Çok özür dileyerek arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkeye yaptıklarını şöylece bir liste hâlinde, sizler de görün arkadaşlar. (CHP sıralarından “Bravo” sesleri, alkışlar)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER