A3 Haber

AKP’li belediye başkanı karşı çıktığı projeyi Erdoğan’ın desteklediğini öğrendi: Metro’ya karşı olmak aptallıktır

AKP’li belediye başkanı karşı çıktığı projeyi Erdoğan’ın desteklediğini öğrendi: Metro’ya karşı olmak aptallıktır

AKP’li belediye başkanı karşı çıktığı projeyi Erdoğan’ın desteklediğini öğrendi: Metro’ya karşı olmak aptallıktır
Aralık 12
17:35 2020

Mersin’in AKP’li Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, önce metro yapılmasına karşı olduğunu söyledi, sonra Erdoğan’ın projesi olduğunu öğrenince “Metro’ya karşı olmak aptallıktır” dedi.

A3 Haber Merkezi | Mersin’de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, geçtiğimiz günlerde yapılan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin meclis oturumunda Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer’e sarf ettiği “Metro projesine ben de karşıyım” şeklindeki sözlerinin ardından izleyenleri şaşkına çeviren yeni bir açıklama yaptı.

Metronun kendisine karşı olmadığını, Mersin’deki duruma dikkat çekmek istediğini belirten Gültak, “Metroya karşı olmak aptallıktır. Ben metroya nasıl karşı olabilirim. Şehrimizin gelecek 35 yılının, 40 yılının sıkıntıya sokulmasından, çocuklarımızın geleceğinin ipotek altına alınmasından endişe ediyoruz. Metroya karşı değiliz ama verileri de görmek istiyoruz” dedi.

“Ben bu konuda cahilim siz bilgidar mısınız?”

Mersin metro projesine karşı olduğunu geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclisinde dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mutafa Gültak, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularıyla gündeme geldi.

Gültak, “Metro Mersin’e lazım mı değil mi konusunda çok farklı görüşler var. CHP’nin Büyükşehir adaylarından birisi de metroya karşı çıkıyor. İddia ediyorum Büyükşehir Belediyesi bürokratları arasında ve diğer belediye başkanları arasında gizli bir anket yapılsa insanların metroya ihtiyaç olmadığını söyleyeceklerini biliyorum. Metro en güvenli, en konforlu ulaşım aracıdır. Metroya karşı olmak aptallıktır. Bu uçağa binmemek, gemiye binmemek gibi bir şeydir. Ben metroya nasıl karşı olabilirim” dedi.

Mersin metro projesi yapılırken çeşitli üniversitelerden uzmanların görüşlerinin alınması, kapsamlı bir etüt çalışması yapılması gerektiğini kaydeden Gültak şunları söyledi: “Benim derdim şu: Bu konuda yeteri kadar etüt yapıldı mı? Ben bu konuda cahilim siz bilgidar mısınız? Cahil derken bilgilendirilmiyor anlamında söylüyorum. 1 milyon insan nereden nereye gidiyor? Kaç tanesi otobüse biniyor, kaç tanesi bisikletle gidiyor, kaç tanesi özel araca biniyor. Bununla ilgili similasyon yapıldı mı? Ben bunun derdindeyim yoksa niye metroya karşı olayım. Vahap Bey’e katılıyorum metroya karşı çıkmaz vizyonsuzluktur ama bu işin altyapısı yapıldı mı? Kaç yolcu taşıyacak? Rantabl mı? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Ve burada uzmanları, hocaları görmek istiyorum. Metronun kilometresi 60-70 milyondan aşağı çıkmıyor. Buradaki ne kadara çıkacak daha öğrenemedik. Bu işi biz kaç yılda ödeyeceğiz. Bakın yanımızda Adana var. 20 yılda yaptı, 20 yıl da ödeyecek. Biz neyden korkuyoruz? Şehrimizin gelecek 35 yılının, 40 yılının sıkıntıya sokulmasından, çocuklarımızın geleceğinin ipotek altına alınmasından endişe ediyoruz. Metroya karşı değiliz ama verileri de görmek istiyoruz. Hazine desteği istesin Büyükşehir Belediyesi. Bakalım destek verecek mi hazine. Ne isteyecek biliyor musunuz? Getirin bakalım etüt raporlarını diyecek. Bakacak bu rantabl değil ödeme sıkıntısı var ve buna kefil olmam diyecek. Bizim derdimiz bu.

“Bu şehrin bir tane abisi var, o da Lütfi Elvan”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ya da başkanıyla bir sorununun olmadığını da ifade eden Gültak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben iş birliği yapılması taraftarıyım. Kısır çekişmelerden fayda çıkmaz. İki kurumun beraber yürümesi gerektiğine inanan bir belediye başkanıyım. Ki ilk borçlanma teklifinde de inisiyatifimi koydum. Kavgadan yana değil barıştan hizmetten yanayım. Meseleyi şahsileştirmem. Sayın Seçer hem yaşça benden büyüktür hem de Büyükşehir Belediye başkanıdır. Bu şehrin bir tane abisi var. O da Lütfi Elvan. Her belediyeden aranan, siyasi ayrım yapmadan destek veren, adam gibi adam Lütfü Elvan.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER