Site icon A3 Haber

Erdoğan’dan Türkmenistan’ın daimi tarafsızlığının 25. yıldönümü mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkmenistan’ın Afganistan’da kalıcı ve sürdürülebilir barışın tesis edilmesine ve Asya’nın kalbi İstanbul sürecine dair katkılarından büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’ın “daimi tarafsız ülke” statüsünü kazanmasının 25. yılı dolayısıyla düzenlenen konferansa video mesaj gönderdi. Türkmenistan’ın daimi tarafsızlığının 25’inci yılını kutlayan Erdoğan, bu maksatla düzenlenen konferans vesilesiyle, çevrim içi olsa da katılımcılarla bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türkiye’nin Türkmenistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olmasının yanı sıra, daimi tarafsızlığının tanınmasını sağlayan 1995 ve 2015 yıllarındaki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararlarını da desteklediğini belirten Erdoğan, Türkmenistan’ın tarafsızlık politikası çerçevesinde uluslararası barış, güvenlik ve istikrarın tesis edilmesine yönelik Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlarla yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini ve bu alandaki iş birliğini sürdürmeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Daimi tarafsızlık statüsü temelinde sürdürülen dış politikanın bölgesel sonuçlarının somut bir biçimde görüldüğüne dikkati çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Salgına rağmen iki ülke arasındaki ticaret hacmi arttı”

Exit mobile version