Site icon A3 Haber

Koronavirüs tablosu yine değişti: ‘İyileşen sayıları’ güncellendi

Sağlık Bakanlığı’nın her gün açıkladığı Koronavirüs Tablosu’ndaki “iyileşen hasta sayısı” ifadesi “iyileşen sayısı” olarak değiştirildi. Veriler artık, tedavisi tamamlanan hastalar ile karantinası sona eren ‘vakaları’ içeriyor.

A3 Haber Merkezi- Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Günlük Koronavirüs Tablosu’nda “iyileşen hasta sayısı” ifadesi “iyileşen sayısı” olarak değiştirilerek veriler tedavisi tamamlanan Covid-19 hastaları ile karantinası sona eren vakaları içerecek şekilde güncellendi.

Tablodaki “toplam hasta sayısı” ifadesi de 10 Aralık’ta “toplam vaka sayısı” olarak değiştirilmiş, verilere Covid-19 hastalarının yanı sıra testi pozitif çıkmasına rağmen semptom göstermeyenler de eklenmişti.

Bu kapsamda, bugün açıklanan tablodaki “iyileşen sayıları” da hem Covid-19 hastası olup tedavisi tamamlananları hem de karantinası sona eren vakaları içerecek şekilde güncellendiği belirtildi.

Buna göre, dün tabloda 5 bin 516 olarak yer alan “iyileşen hasta sayısı”, bugün 20 bin 191 “iyileşen sayısı” olarak açıklandı. Toplam iyileşen sayısı ise 1 milyon 581 bin 565 oldu.

Exit mobile version