A3 Haber

Meral Akşener: Erdoğan HDP’yi kapatmaz çünkü HDP üzerinden bize çemkiriliyor

Meral Akşener: Erdoğan HDP’yi kapatmaz çünkü HDP üzerinden bize çemkiriliyor

Meral Akşener: Erdoğan HDP’yi kapatmaz çünkü HDP üzerinden bize çemkiriliyor
Aralık 12
21:37 2020

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Erdoğan, HDP’yi kapatmaz çünkü HDP çok iyi bir manivela. Belli grupları dövmek için. Sayın Bahçeli’nin sözleri içerisinde katıldığım bir şey var. Uzun tutukluluk. Türkiye’de uzun tutukluluklar var” dedi.

A3 Haber Merkezi | İYİ Parti lideri Meral Akşener ittifak tartışmalarına ilişkin “Seçmenimizi tanıyorum. Cumhur İttifakı ile el ele tutuşmayı boş verin, hafif yumuşasak bile terliğini çıkarıp, bizi eve kadar kovalarlar. Cumhur İttifakı bizim aklımızdan geçmiyor. Asla böyle bir şey yok” diye konuştu.

Medyasocope’ta gazeteci Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çıkışına ise “Erdoğan, HDP’yi kapatmaz çünkü HDP çok iyi bir manivela. Belli grupları dövmek için. Sayın Bahçeli’nin sözleri içerisinde katıldığım bir şey var. Uzun tutukluluk. Türkiye’de uzun tutukluluklar var” yanıtını verdi.

“İsimler üzerinden konuşmayı yanlış buluyorum”

Akşener cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruya, “O kadar hızlı tüketiliyor ki Türkiye’de her şey. Ben isimler üzerinden de konuşmayı yanlış buluyorum” diye yanıt verdi.

Meral Akşener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

  • Düzenli artışı olan ve seçmenin dikkatinin döndüğü bir siyasi parti konumundayız. 5 veya 6 şirkette grup üyesiyiz. Parti adına tek başımıza bir anket yaptırmadık. Son bir şirketle beraber 6 şirketin ortalaması ile kendimizi ölçebiliyoruz. Bu da memnun ediyor. Ancak bunun arka planında biz makulün peşindeyiz. Çok uzun zamandır kutuplaştırma üzerinden bireyler bazında birbirimizi dövüştürmek üzere bir dil var siyasette. Sen düşmansın, ben düşmanım diyorlar. Biz bu dili terk ettik. Biz esnafın, işçinin, köylünün, gencin önce ekonomik daha sonra sosyal problemlerini görüp, sesi oluyoruz. Daha sonra da onların sesi oluyoruz.
  • Yandaş kayırma denilen bir sistem oluşturuldu. Yurt dışı finans, kredi kaynakları var ve bunlarla ilgili de fi tarihinde çıkmış bizim de imzaladığımız bir sözleşme var. Ancak bunların da masaya oturulup konuşulması gerekiyor. 5 milyon yolcunun gitmediği havalimanına, 12 milyonluk yolcu garantisi verirseniz siz soyulursunuz demektir.

“Benim de 90 bin liram gitti, el koydular”

  • Ben 20 Ocak 2020’de gezmeye başladığım zaman esnaf kan ağlamaya başlamıştı. Daha pandemi yoktu, giyim satan bir mağazada çalışanlar kendi aralarında oy birliği ile işten çıkarma gerçekleştirmişler. Evli olan, durumu daha kötü olanları tutmuşlar.
  • Benim de 90 bin liram gitti. Ankara’ya 45 bin lira, İstanbul’a da 45 bin lira bağışladım ancak el koydular. Biz şöyle bir şey yaptık önce İl Başkanlarımızla, daha sonra Genel İdare Kurulumu üyelerimizle ve milletvekillerimizle bir toplantı yaptık. Ve hangi siyasi yapıyı istiyorsunuz diye sorduk. O zaman sayın Ümit Özdağ, hayır tek başımıza girelim dedi.Ancak bütün kurulların tamamı bir kişi hariç, İl Başkanlarında oy birliği ile biz ittifak ile girmeye karar verdiler ve biz bunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne götürdük ve bizim teklifimiz üzerine konuşmalar başladı.
  • Erdoğan, HDP’yi kapatmaz çünkü HDP çok iyi bir manivela. Belli grupları dövmek için. Sayın Bahçeli’nin sözleri içerisinde katıldığım bir şey var. Uzun tutukluluk. Türkiye’de uzun tutukluluklar var.
  • Eğer hukuki olarak bir sorun vardıysa, uzun tutukluluk dönemlerine yönelik olarak kişin cezalandırılması gerekiyor. Ben Erdoğan’ı tanıyorsam bu HDP manivelasının elinden gitmesini istemez.
  • Türkiye’de ne 80 öncesinde ne de 80 sonrasında böyle bir dil hiç olmadı. Biz birbirimiz fikirler üzerinden tanıyan insanlar topluluğu idik. Canını sıkılanın vatan haini diye suçlandığı bir Türkiye haline geldik. Etnik ve mezhep aidiyetleri üzerinden insanlara sövüldüğü bir güne geldik. İster ümmetçi gelenek, ister dindar alanda orada da yoktu bu. Büyük ortağı destekleyen trol tipli insanların yazdıklarına, çizdiklerine bakıyorum gerçekten şoktayım. Şimdi böyle bir sistemde, sayın Erdoğan HDP’yi buranın içerisinde özneleştirip kapatmayı aklından geçireceğini düşünmüyorum.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER