A3 Haber

İzmir’de sele kapılan araçta iki kişi yaşamını yitirdi: Cesetleri 17 saat sonra bulundu

İzmir’de sele kapılan araçta iki kişi yaşamını yitirdi: Cesetleri 17 saat sonra bulundu

İzmir’de sele kapılan araçta iki kişi yaşamını yitirdi: Cesetleri 17 saat sonra bulundu
Aralık 14
11:45 2020

İzmir’de dere yatağından geçerken sel sularına kapılan hafif ticari araçtaki Engincan Parlatan, Derya Parlatan ve Ayhan Aliştart kendi imkanları ile kurtuldu, arkadaşları Mehmet Aslan ve Soner Uyar ise kayboldu. Kaybolmalarından 17 saat sonra arama kurtarma çalışmalarında Mehmet Aslan ve Soner Uyar’ın cesetlerine ulaşıldı.

A3 Haber Merkezi | İzmir’in Menderes ilçesinin kırsal Dereköy ile Görece mahallerini ayıran dere yatağı, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanakla suyla doldu. Akşam saatlerinde bir hafif ticari araç, suların yükseldiği dere yatağından geçerken akıntıya kapıldı. Sel sularının sürüklediği araçtaki Engincan Parlatan, Derya Parlatan ve Ayhan Aliştart kendi imkanları ile kurtuldu, arkadaşları Mehmet Aslan ve Soner Uyar ise kayboldu.

16.5 ve 17.5 saat sonra cesetleri bulundu

İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma, AFAD, 112 Acil Servis ve Kızılay ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı aramada sürüklenen hafif ticari araç 800 metre ilerde dere kıyısına vurmuş olarak bulundu. Ancak, araçta Aslan ve Uyar’ın izine rastlanmadı. Mehmet Aslan ve Soner Uyar için arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Yaklaşık iki saat süren çalışmalardan sonuç alınamayınca, yoğun yağış alan bölgede arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı.

Kayıp iki kişiyi arama kurtarma çalışmaları, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Kayıp iki kişiden birinin bugün saat 11.30 sıralarında cesedi bulundu. Kayboldukları yerin beş kilometre ilerisinde su yüzeyinde bulunan ceset, İzmir Emniyet Müdürlüğü deniz polisi tarafından tarafından kıyıya çıkartıldı. Kayıp ikinci kişinin de cansız bedeni, bugün saat 12.30 sıralarında bulundu.

“Kuru bir dereydi yağış sebebiyle bu hale geldi”

Çalışmaları takip eden Mehmet Aslan’ın yakınları, gözyaşı döktü.

Dereköy Mahalle Muhtarı İbrahim Tombul, “Dün geceden beri bölgedeyim. Sular çok yüksekti. Zaten araç suya girer girmez, sele kapılmış. Burası İZSU’nın bakım onarım yolu ve kuru bir deredir. Ancak fazla yağış sebebiyle biriken sular sebebiyle bu hale geldi. Normalde pek su akan bir dere değildir. Suyun şiddeti ve debisi biraz düştü. Gece saatlerinde çok daha şiddetli akıyordu” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER