A3 Haber

Meclis’teki dört partiden ABD’nin yaptırımına ortak tepki: Reddediyoruz

Meclis’teki dört partiden ABD’nin yaptırımına ortak tepki: Reddediyoruz

Meclis’teki dört partiden ABD’nin yaptırımına ortak tepki: Reddediyoruz
Aralık 15
16:39 2020

AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı almasına ortak açıklamayla tepki gösterdi. Dört partinin imzaladığı bildiri Meclis’te okundu.

Meclis’teki dört parti ABD’nin açıkladığı yaptırım tepki gösterdi. Yapılan ortak açıklamada “ABD’nin yaptırım kararını reddediyoruz” denildi.

TBMM’de; AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerinin imzasıyla yapılan ortak açıklamayla, ABD’nin Türkiye’ye karşı açıkladığı yaptırım kararı reddedildi. Hazırlanan ortak bildiri TBMM Genel Kurulu’nda okundu.

Ortak açıklamada, “ABD yönetiminin yaptırım kararını reddediyoruz. Türkiye milli güvenliğinin gerektirdiği hiçbir adımı atmaktan çekinmez. Bu konuda tehdit ve yaptırımlar karşısında geri adım atacak bir ülke değildir” ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?

ABD, Rusya’dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye’ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Amerikan Hazine Bakanlığı’nın sitesinden yayınlanan açıklamada, Savunma Sanayi Başkanlığı ve kurumun başkanı İsmail’in Demir’in yanı sıra Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayi Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz’in de yaptırım listesine alındığı belirtildi.

İlgili haberler: 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER