A3 Haber

AKP’li belediye tarihi köşkü restore edip Ensar Vakfı’na tahsis etti!

AKP’li belediye tarihi köşkü restore edip Ensar Vakfı’na tahsis etti!

AKP’li belediye tarihi köşkü restore edip Ensar Vakfı’na tahsis etti!
Aralık 17
19:53 2020

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında skandal bir karar alındı. Mülkü büyükşehir belediyesine ait olan ve İzmit’te yer alan Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı’na verildi.

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit’in Hacı Hasan Mahallesi’nde yer alan Kapanca Sokak’ta bulunan Pembe Köşk’ü geçtiğimiz günlerde restore ettirmişti. Uzun süren restorasyon çalışmaları tamamlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 3 katlı, İzmit Körfezi manzaralı binayı Ensar Vakfı’na verme kararı aldı. CHP Grubu karara muhalefet şerhi koydu.

AKP’li başkan: Biz de sahip çıkıyoruz!

CHP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Bu konuda eşit davranabiliyor muyuz vakıflara? Yıllardır aynı özellikteki vakıf ve derneklere yardım ediliyor. Bu konuda eşit davranıyor musunuz?” dedi.

Sözcü’nün haberine göre, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise “Biz bütün dernek ve vakıflara yardımda bulunuyoruz. Cemevlerine de yardım ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın bir yeri vardı. Daha önce bir belediyemiz bu vakfa yer vermişti. Oradan çıkarıldılar biliyorsunuz. Biz de sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Hürriyet, tahliye ettirmişti 

AKP’li eski Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde İzmit’in 28 Haziran Mahallesi’nde bir bina inşa edilmiş söz konusu bina Nebi Güdük Gençlik Merkezi adı ile Ensar Vakfı’nın kullanımına tahsis edilmişti.

31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen İzmit Belediye Başkanı CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet, söz konusu belediye mülkünden Ensar Vakfı’nı tahliye etmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER