Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan gündeme dair çarpıcı açıklamalar: Belki de Bahçeli ittifaktan ayrılmak istiyordur

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Bahçeli’nin AKP’li Numan Kurtulmuş’a çıkışını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Belki de Bahçeli ittifaktan ayrılmak istiyor olabilir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Olay TV’de katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın reform çalışmalarına ilişkin, “Reform yapmalarını çok isterim ama yapamazlar. Merkez Bankası’nın bağımsızlığını sağlayacaklar mı? Ekonomik veriler vatandaşlarımıza saydam bir şekilde aktarılıyor mu? SGK’nin açığı ne kadar?” şeklinde konuştu.

“Aday olacak mısınız?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bir ittifak varsa bu ittifaktan bağımsız hareket ederseniz yanlış yapmış olursunuz. Cumhur İttifakı’nda demokratik kültür yok, Erdoğan aday olacağım dediğinde her şey duruyor. İkinci bir aday asla çıkamaz, çünkü herkes aklını ve emeğini Erdoğan’a borçlu olduğunu düşünüyor. Evet Millet İttifakı olarak, ittifakı oluşturan siyasi partiler bir araya gelir, konuşulur”  dedi.

“İstanbul’da günlük 200-300 ölü var”

Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük vaka sayılarına ilişkin ise, “İstanbul’da bir günde 200-300 ölü var siz bunun yarısını bile Koronavirüs saymıyorsunuz. Defin işlemlerinde de aynı şey yapılıyor. 15 günlük bir kapatmada piyasa duracak buna devletin katkı sunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Olay TV’de Murat Yetkin’in sunduğu “Gündem” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun Yetkin’e yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

“Reform yapamazlar”

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Hemşireye 7 liralık fark”

“Devlette birden fazla aracı olmayan kalmadı”

“Milyonlarca işsiz aç insan var”

“Aday olacak mısınız?” sorusuna yanıt verdi

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna da yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu “Bir ittifak varsa bu ittifaktan bağımsız hareket ederseniz yanlış yapmış olursunuz. Cumhur İttifakı’nda demokratik kültür yok, Erdoğan aday olacağım dediğinde her şey duruyor. İkinci bir aday asla çıkamaz, çünkü herkes aklını ve emeğini Erdoğan’a borçlu olduğunu düşünüyor. Evet Millet İttifakı olarak, ittifakı oluşturan siyasi partiler bir araya gelir, konuşulur” dedi.

Kılıçdaroğlu “Peki istiyor musunuz?” sorusuna ise “Buna ben karar vermem” açıklamasını yaptı.

Exit mobile version