A3 Haber

Sürgünleri protesto eden Haber-Sen’in basın açıklamasına polis engeli!

Sürgünleri protesto eden Haber-Sen’in basın açıklamasına polis engeli!

Sürgünleri protesto eden Haber-Sen’in basın açıklamasına polis engeli!
Aralık 17
18:57 2020

Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun Zonguldak’tan Şanlıurfa Akçakale’ye tayin edilmesini nedeniyle sendika yöneticileri PTT Genel Müdürlüğü önünde “Sürgüne hayır” diyerek basın açıklaması yapmak istedi, polis izin vermedi.

Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun sürgün edilmesinin ardından PTT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isteyen sendika yöneticileri polis tarafından engellendi. PTT’nin denetiminden de sorumlu olan TBMM KİT Komisyonu Üyesi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise bu duruma tepki göstererek, “Bir PTT emekçisi İbrahim Damatoğlu ne kadar güçlüymüş ki bugün Ankara’da Ulus’ta PTT Genel Müdürlüğü önünde sadece acısını mağduriyetini haykıracak olan bir vatandaşın karşısına 500 polis dikiliyor” dedi.

Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun görev yeri “İhtiyaca binaen” gerekçesiyle kendi isteği dışında Zonguldak’tan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine tayin edilmesi üzerine sendika yöneticileri “sürgün” olarak niteledikleri atamaya karşı basın açıklaması yapmak istedi. Çok sayıda polis PTT Genel Müdürlüğü çevresinde yoğun önlem alırken, sendika üyelerinin burada toplanmasına izin vermedi.

Grup PTT önünden sendika merkezinin olduğu yere geçti. Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, KESK Genel Başkanı Aysun Gezen ve CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz açıklama yaptılar.

“PTT emekçilerine bu yapılan vefasızlık ve haksızlıktır”

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz basın açıklamasın önlemek için çok sayıda polis gelmesini eleştirerek, “Bir PTT emekçisi İbrahim Damatoğlu ne kadar güçlüymüş ki bugün Ankara’da Ulus’ta PTT Genel Müdürlüğü önünde sadece acısını mağduriyetini haykıracak olan bir vatandaşın karşısına 500 polis dikiliyor” dedi.

“PTT bir yandan soyuluyor bir yandan PTT emekçileri sömürülmeye devam ediyor”

Yavuzyılmaz sözlerin şöyle sürdürdü:

“TBMM KİT Komisyonu üyesi yani devlete ait şirketleri denetleyen PTT’yi de bizzat denetleyen bir milletvekili olarak burada bulunuyorum. PTT bir yandan soyuluyor bir yandan PTT emekçileri sömürülmeye devam ediyor. İbrahim Damatoğlu bir PTT emekçisi, iyi bir insan, mağdurların yanında yer alan hayatını buna adamış bir sendikacı. Ve Zonguldak’tan emeğin başkentinden Şanlıurfa’ya sürgün edilmiş. Şanlıurfa’da nasıl bir ihtiyaç var ki bu ihtiyacı sadece İbrahim Damatoğlu nasıl karşılayacak ki Zonguldak’tan Şanlıurfa’ya sürüldü.  Bu büyük bir haksızlıktır. Bu pandemi koşullarında sağlık emekçilerinin ardından en fazla emek harcayan kapı kapı dolaşan kapıyı açan vatandaşın koronavirüs olduğu belli bile olmazken ona çeşitli hizmetler sunan PTT emekçilerine bu yapılan büyük bir vefasızlıktır haksızlıktır. Bu nasıl bir anlayıştır ki pandemi koşullarında iki, üç kişinin bir acısını mağduriyetini ifade etmesi engellenirken Cumhurbaşkanı bu ülkede miting yapıyor ve onların kafasına çay fırlatıyor. Biz siyasi parti ideoloji ayırımı yapmaksızın emekçinin ve mağdurların yanındayız.”

Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, tayin kararının geri alınmasın talep etti. Balcan, “Sendikamızın gerçekleri dile getirmesinden rahatsız olan PTT yönetimi şimdi de Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nu Zonguldak’tan Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesine sürgün ederek, yasalara aykırı hukuksuz işlem yapmıştır. Haber-Sen olarak salgının başından beri tüm önlemlerin alınması sağlıklı çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla yaptığımız basın açıklamaları sosyal medya paylaşımları sonrası üyelerimiz ve yöneticilerimiz sürgün edilmişti” diye konuştu.

Balcan, İbrahim Damatoğlu’nun sürgün kararı geri alınana kadar eylem ve etkinliklerini sürdüreceklerini açıkladı.

“Pandemi OHAL gibi hukusuzluklara zemin yapılıyor” 

KESK Genel Başkanı Aysun Gezen ise pandeminin hak ihlali gerekçesi olarak kullanıldığını belirterek, pandeminin de tıpkı OHAL gibi hak gaspına zemini yapılacak fırsat olarak görüldüğünü savundu. Gezen şöyle konuştu:

“Genel Sekreterimiz Damatoğlu, tüm PTT işçileri ve emekçileri için Covid-19 önlemleri alınsın çünkü emekçiler yaşamları pahasına çalıştırılmaya zorlanıyor, hiçbir tedbir alınmıyor. Çünkü bu emekçilere yönelik alınmayan tedbirler aynı zamanda PTT emekçilerinin hizmet verdiği halkın sağlığını da tehdit ediyor. Bizler emekçilerin hakları için yan yana omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bu talepleri dile getiren Genel Sekreterimizin bir kez daha yasal ve anayasal bir suç olduğunu hatırlatıyoruz. Bu suça karşılık hukuki haklarımız başta olmak üzere fiili meşru mücadelemiz ile her yerde karşı durmaya devam edeceğiz.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER