Site icon A3 Haber

CHP’li Öztrak’tan “İrfan Fidan” çıkışı: O cübbelerinizden nasıl utanmadınız?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Başsavcısı iken Yargıtay üyeliğine atanan ve iki hafta içerisinde Anayasa Mahkemesi üyeliği seçiminde en yüksek oyu alan İrfan Fidan’ın “Anayasa Mahkemesi’ne ışınlanmasının önünü açıldığını” söyledi. Öztrak, “Gökten zembille inen, bir tek Yargıtay dosyasına bakmayan, hukuk devletini, acınacak duruma düşürenlerin başında gelen bir isme, vicdanınız sızlamadan nasıl oy verebildiniz? O cübbelerinizden nasıl utanmadınız?” diye konuştu.

Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması düzenledi. Öztrak, İrfan Fidan’ın iki hafta içerisinde Yargıtay üyeliğine atanan ve AYM üyeliği seçiminde en oyu olmasına tepki gösterdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un “yoksul kalmadığına” ilişkin sözleri için “Birleşmiş Milletlere göre Türkiye iki yıldır yüksek insani gelişmişlik düzeyinde’ demesi ve aşırı yoksullukla ilgili de satın alma gücü paritesi gücüyle günlük 1,9 doların altında kazancı olanları kastettiğini, artık günlük 1,9 doların altında kazananın kalmadığı” açıklamasını yaptığının anımsatılması üzerine Öztrak, şu yanıtı verdi:

Öztrak’ın basın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

O cübbelerinizden nasıl utanmadınız

Belediyelerin 15 milyon lirasına bloke koydular

“Atayanı nereye koyacağız?”

Millete kuru ekmek, yandaşa ballı börek 

“Çiftçinin borcu üç ay sonra ne olacak?”

“Gençlerimizin derdine derman yok”

“Yerlikaya, milletimizinden özür dilemeli”

“Bunlar sadece Cumhurbaşkanına karşı sorumlu”

“Saray havuz medyasıyla nabız yokluyor”

“Maliye politikaları sıkıştı”

“Ülkemiz buhranda”

“Roboski sorumluları kasa ise de ortaya çıkarılmalı”

Roboski katliamının yıl dönümünde takipsizlik kararı çıkması hakkında gelen soruya da Öztrak, “Son derece vahim bir olay Uludere’de bu olayda 34 yurttaşımızı kaybettik. Dolayısıyla aslında Roboski meselesi için kaza dendi şu dendi bu dendi ama yitirdiğimiz 34 yurttaşımız var o nedenle bu olayın ciddi bir şekilde sorgulanması ve sorumlularının kaza ise de ortaya çıkarılması gerekir” yanıtı verdi. (ANKA)

Exit mobile version