A3 Haber

25 bin internet kafe iflas noktasında

25 bin internet kafe iflas noktasında

25 bin internet kafe iflas noktasında
Aralık 20
16:54 2020

İnternet kafe işletmecileri Covid-19 ile birlikte yaşanan kısıtlamalar nedeniyle zor günler yaşıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 25 bin internet kafe işletmecisi sosyal medyadan artık iflas noktasına geldiklerini anlatan ve yardım çağrısında bulunan bir video yayınlarken, onlar adına açıklamada bulunan Kemal Öztürk, “100 binden fazla aile perişan, çok zor durumdayız, HES kodu ile bizlere de müşteri kabul etme izni versinler” dedi.

Türkiye’de sayıları yaklaşık 25 bini bulan internet kafe işletmecileri, “Artık bittik, tükendik, batıyoruz ve sesimizi duyan var mı?” şeklinde yardım çağrısında bulundukları bir video yayımladı.

ANKA’nın haberine göre sektörden 100 bin kişinin kazanç sağladığı kaydedilirken, internet kafe işletmecileri adına açıklamada bulunan Kemal Öztürk, “HES kodu ile AVM’ler, otobüsler ve uçaklar müşterileri alabiliyor ve evlerine ekmek götürebiliyorken, sosyal mesafe kurallarına riayet eden bizim işletmeler de HES kodu ile müşterilerini alabilsinler. Rahat bir nefes alabilelim istiyoruz” dedi.

“Kısıtlama süreci artık geçmiyor”

Öztürk, ilk kapanmanın ardından yaşanan ikinci kısıtlama ile artık zorlandıklarını ifade ederek şöyle konuştu;

“Pandemi süreci ile birlikte bizlerde işletmelerimize kilit vurmak zorunda kaldık. İlk kapanmada 107 gün işletmelerimiz kapalı kaldı. Sonra maske, mesafe ve hijyen kurallarına göre işletmelerimizi yarı kapasite ile açabildik. Lakin ikinci kapatmadan sonra bizler için çok daha zorlu bir süreç geçti. Hatta geçmiyor bile kira, vergi, elektrik su ve doğal gaz faturalar bir türlü durmuyor yani batıyoruz. Türkiye’deki internet kafe, playstaion, normal kafeler ve kahvehaneler çok zor bir süreçten geçiyoruz. HES kodu ile AVM’ler, otobüsler ve uçaklar müşterileri alabiliyor ve evlerine ekmek götürebiliyorken, sosyal mesafe kurallarına riayet eden bizimki işletmeler HES kodu ile müşterilerini alabilsinler. Rahat bir nefes alabilsinler istiyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER