Site icon A3 Haber

Askeri arazinin ücretsiz olarak Limak Holding’e verilmesi Meclis gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,  Kırklareli Pınarhisar İlçesi’ndeki askeri arazinin Limak Holding’e bedelsiz olarak verilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Askeri alanların ve fabrikaların satılmasının kamu vicdanını yaraladığını belirten CHP’li Başarır, “Askeri alanlarımız hangi ihtiyaçtan satılıyor? Ya da neyin karşılığında birilerine bedelsiz olarak veriliyor anlamak mümkün değil. Söz konusu Limak, Cengiz, Kalyon, Kolin olunca iktidarın gözü hiçbir şeyi görmüyor. Hatta Bakanlıklar, söz konusu holdinglerin çıkarları için jet hızıyla çalışıyor” dedi.

“Jet hızıyla aynı gün Limak Holding’e verildi”

İstanbul Sarıyer İlçesinde bulunan askeri alanın satışa çıkarılması ile ilgili de önceden yazılı soru önergesi veren Başarır, “ Halktan vergi toplayarak ve kamuya ait fabrikaları, hazine arazilerini hele hele askeri alanları satarak gelir sağlama anlayışındaki AKP İktidarı, ülkemizin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasına çözüm üretmekten oldukça uzaktadır” sözlerini ifade etti.

CHP’li Milletvekili Başarır Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu önergesinde, şu açıklamalara yer verdi:

Başarır, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

Exit mobile version