Site icon A3 Haber

Can Dündar’ın avukatları: MİT TIR’ları davasının son duruşmasına katılmayacağız

MİT TIR’ları davasında yargılanan Can Dündar’ın avukatları 23 Aralık’taki son oturuma katılmayacaklarını mahkemeye bildirdi. Avukatlar, “14. Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda savunma yaparak önceden zaten belirlenmiş siyasi bir hükme hukuki meşruiyet kazandırma pratiğinin parçası olmak istemiyoruz” dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren MİT TIR’ları davasının son duruşma oturumu yarın (23 Aralık) yapılacak. Can Dündar’ın avukatları, yargılama sürecinde yaşananlar nedeniyle duruşmaya katılmayacaklarını bildirdi.

Mahkemeye dilekçe sunan Dündar’ın avukatları Bahri Bayram Belen, Tora Pekin ve Abbas Yalçın, “Mahkeme heyetinin süreklilik gösteren tutum ve davranışları, işlem ve kararları nedeniyle mevcut mahkeme heyeti karşısında -bu aşamada- esasa dair bir savunma yapmayı uygun, gerekli ve doğru bulmuyoruz”  dedi.

Avukatlar katılmama gerekçelerini şöyle sıraladı:

“Can Dündar ‘medeni ölü’ olarak görülüyor”

Bu hususları tek tek sıralayan avukatlar “14. Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda savunma yaparak önceden zaten belirlenmiş siyasi bir hükme hukuki meşruiyet kazandırma pratiğinin parçası olmak istemiyoruz” dedi. Avukatlar şunları kaydetti:

Exit mobile version