A3 Haber

Leyla Güven’in tutuklanmasını protesto eden gruba polis saldırısı: HDP’li vekil tekerlekli sandalyeden düştü

Leyla Güven’in tutuklanmasını protesto eden gruba polis saldırısı: HDP’li vekil tekerlekli sandalyeden düştü

Aralık 22
17:20 2020

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve eski HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklanmasını protesto etmek isteyen HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis saldırdı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı müdahale sırasında HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, tekerlekli sandalyesinden yere düştü.

Leyla Güven’in, “terör soruşturması” kapsamında yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezası almasının ardından yakalanarak cezaevine gönderilmesine tepki gösteren DBP İstanbul İl Örgütü ve HDP’li milletvekillerinin ortak açıklama yapma girişimini polis engelledi. Fatih Kaymakamlığı tarafından bu eylemin yasaklandığını ifade eden polisler, açıklamanın yapılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

HDP milletvekilleri ve grupta bulunanlar açıklama yapmak istediklerini söylediler. Bunun üzerine polis gruba saldırdı. Aralarında HDP İstanbul il eş başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polisin gruba müdahalesi sırasında HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, tekerlekli sandalyesinden yere düştü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER