A3 Haber

“AKP’li Çalık, şehitler arasında ayrım yapıldığını açıkça itiraf etti”

“AKP’li Çalık, şehitler arasında ayrım yapıldığını açıkça itiraf etti”

“AKP’li Çalık, şehitler arasında ayrım yapıldığını açıkça itiraf etti”
Aralık 23
20:31 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Kılıçdaroğlu’nun “Bir şehit yakınına 121 lira maaş bağladınız” sözlerinden sonra AKP’li Öznur Çalık’ın bugün yaptığı açıklamada, “Polis şehit 6 bin kusur, şu şehit bin kusur” dediğini ifade ederek, “Şehitler arasındaki ayrımı açıkça itiraf etti. Şehitleri kaç sınıfa ayırdınız? Bu şehitler hangi sınıfta yer alıyor? Sınıflandırmada dayanağınız nedir?” diye sordu.

Karaca, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, AKP Milletvekili Öznur Çalık’ın yaptığı açıklamada, ‘şehitler arasında ayrım yapıldığını’ itiraf ettiğini kaydetti.

AKP’li Çalık’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’un, “Bir şehit yakınına 121 lira maaş bağladınız” sözleri üzerine yaptığı açıklamada, “Polis şehit 6 bin küsür, şu şehit bin küsür” dediğini belirten CHP’li Karaca, şunları söyledi:

“Yani şehitler arasındaki ayrımı açıkça itiraf etti. Ben bu kürsüden kendisine öncelikle teşekkür ediyorum. Buradan soruyorum, şehitleri kaç sınıfa ayırdınız? Bu şehitler hangi sınıfta yer alıyor? Sınıflandırmada dayanağınız nedir? Bir polis şehidimizin yakını 6 bin kusur maaş alır iken aynı saldırıda şehit düşen genç arkadaşımızın annesine 121 lira maaşı hangi vicdanla, hangi dayanakla, hangi gerekçeyle bağlayabiliyorsunuz? Bunun, bu kürsüden hesabını sormak istiyoruz.”

CHP olarak şehitler arasından ayrım yapılanacağını yıllardık söylediklerini vurgulayan Karaca, “15 Temmuz şehidi, terör şehidi, polis şehit, sivil şehit, asker şehit… Bu topraklar için, bu bayrak için, bu millet için, bu vatan için şehit düşen herkes şehittir ve ‘Bunlar arasındaki ayrımı kaldırın, bunlara eşit haklar tanıyın’ dedik her seferinde inkar ettiniz. Öznur Çalık bugün, bu şehitler arasında bizim bütün savlarımızı, bütün iddialarımızı kanıtladı ve itiraf etti” dedi.  (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER