A3 Haber

İçişleri Bakanı Soylu: Demirtaş teröristtir, AİHM kararı boşlukta bir karardır

İçişleri Bakanı Soylu: Demirtaş teröristtir, AİHM kararı boşlukta bir karardır

İçişleri Bakanı Soylu: Demirtaş teröristtir, AİHM kararı boşlukta bir karardır
Aralık 24
10:47 2020

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş için “terörist” derken, AİHM kararı için de “hiçbir anlamı yoktur” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü İl Emniyet Müdürleri ile video konferans yöntemiyle yıllık değerlendirme toplantısı yapıyor.

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında AİHM’in verdiği “derhal tahliye” kararını değerlendiren Soylu, “Demirtaş teröristtir. AİHM kararı, hangi sebeple olursa olsun, aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur” ifadelerini kullandı.

“Tam anlamıyla acizlik”

İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan ‘çıplak arama’ iddialarına da yanıt verdi.

Soylu, “Türk Polis Teşkilatı’na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. ‘Çıplak arama’ iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir.” diye konuştu.

“Gergerlioğlu FETÖ’cü terörist”

Soylu şöyle devam etti:

“Bir kere sorabilme kabiliyetine sahip değil misiniz yahu? Kimin peşine takılıyorsunuz? Bir terör örgütünün siyasi kanadından, FETÖ’cü terör örgütünden olduğu belli olan bir vekilin peşine takılıyorsunuz. Gergerlioğlu bir FETÖ’cü teröristtir. Üzerinde sadece milletvekili kılıfı var. FETÖ’nün sözleriyle bunu ifade etmektedir. Yargıya da çağrıda bulunuyorum. Gereği yerine getirilsin.”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER