A3 Haber

Kasım Süleymani suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Kasım Süleymani suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Kasım Süleymani suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı
Aralık 24
18:35 2020

İranlı general Kasım Süleymani’nin ABD’nin hava saldırısıyla öldürüldüğü Bağdat Havalimanı’ndaki son anlarına ilişkin yeni görüntüler yayınlandı.

ABD’nin Bağdat Havalimanı’na düzenlediği hava saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin son anlarına ilişkin yeni görüntüler yayınlandı.

İran Mehr haber ajansı tarafından yayınlanan güvenlik kamerası kayıtlarında Süleymani’nin Bağdat Havalimanı’na gelişi ve havalimanı binası içindeki görüntüleri görülüyor.

Araçların havalimanından hareket ettiği görüntülerin de yer aldığı videoda, Süleymani ve Irak Haşdi Şabi İkinci Başkanı Ebu Mehdi el Mühendis’i taşıyan araçların otoyolda geçişi sırasındaki hava saldırısı da görülüyor.

Süleymani ve El Mühendis 3 Ocak Cuma günü ABD’nin Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarına düzenlediği hava saldırısında öldürülmüştü.

Kasım Süleymani suikasti

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD’nin hava saldırısıyla 3 Ocak 2020’de Irak’ın başkenti Bağdat’ta öldürüldü.Süleymani’nin öldürülmesinin ardından İran’dan defalarca intikam mesajları verilmişti. İran, Irak’ta bulunan ABD üslerine füze saldırısı düzenlemişti.

Suikast 2020’nin ilk günlerinde gündeme bomba gibi düşmüştü, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarına İran’dan çok sert bir şekilde tepki gösterilmişti.

İran, ABD’nin Irak’taki üslerini peş peşe vurmuştu, bu gelişmelerin ardından ABD ise İranlı kişi ve firmalara yaptırım kararı almıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER