A3 Haber

CHP’li Seyit Torun: İktidar Covid-19’la değil belediyelerimizle mücadele ediliyor

CHP’li Seyit Torun: İktidar Covid-19’la değil belediyelerimizle mücadele ediliyor

CHP’li Seyit Torun: İktidar Covid-19’la değil belediyelerimizle mücadele ediliyor
Aralık 25
14:48 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Sandıkla gideceğini gören iktidar, vesayet kurumlarına sığınıyor. Bakanlılar eliyle belediye hizmetleri engelleniyor, belediye başkanlarımız hakkında hukuksuz soruşturmalar başlatılıyor. Covid-19’la değil, belediyelerimizle mücadele ediliyor” dedi.

A3 Haber Merkezi | CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Seyit Torun CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı yaptı. Torun, Sayıştay’ın 389 belediyeden sadece 149’u için 2019 raporlarını yayınladığını belirterek, AKP’li belediyelerdeki “yolsuzlukları” hatırlattı. Torun, “İktidar vesayet kurumlarına sığınıyor. Bakanlıklar eliyle belediye hizmetleri engelleniyor, belediye başkanlarımız hakkında hukuksuz soruşturmalar başlatılıyor. Covid-19’la değil, belediyelerimizle mücadele ediliyor” diye konuştu.

Torun şöyle konuştu: “Belediyelerimizle uğraşacağınıza 13 milyona dayanan işsizlere iş bulun. Bizim belediyelerimiz vatandaşı kandıran çılgın projelerle değil vatandaşın öncelikli sorunlarıyla uğraşıyor. Bizim belediyelerimiz başkentin tüm ilçelerine internet götürüyor, sosyal devlet anlayışıyla çocuklara ücretsiz süt dağıtıyor, çiftçiye destek oluyor. Bazı belediyelerimiz pandemi sürecinde bağış kampanyaları başlattı. Vatandaş bu kampanyalara 15 milyon 250 TL bağışladı. İktidar bunu bile içine sindiremedi, hesapları bloke etti. Kurt, kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış. Milletimiz de bunları unutmayacak ve cevabını sandıkta verecektir.”

“Yerel yönetimler politika belgesi hazırlıyoruz”

Torun, “Bir şeyi unutuyorlar biz CHP’yiz. Bizim belediye başkanlarımızı vesayet altına alıp hizmetlerine engel olamazsınız. İktidara çağrımız şudur; bu partizan politikalardan yol yakınken vazgeçin. Bizim belediyelerimiz, vatandaşı kandıran çılgın projelerle değil vatandaşın öncelikli sorunlarıyla uğraşıyor. Bizim belediyelerimiz, israfa son verip milletin hizmetine harcıyor. Bizim belediyelerimiz, yerli üreticiden aldıkları ürünleri kurdukları marketlerde düşük ücretlerle vatandaşımıza sunuyor. Bizim belediyelerimiz, örneğin başkentimizin tüm köylerine ücretsiz internet sağlıyor” diye konuştu.

Biz CHP olarak ‘ikinci yüzyıla çağrı’ beyannamemizde de söz verdik” diyen CHP’li Torun, “Yeni bir merkez yerel dengesi kuracağız. Bu kapsamda partimizin yerel yönetimler politika belgesini hazırlamaya başladık. Çalışmamızı çok kısa sürede tamamlayıp Türkiye’deki ideal belediye sayısından belediyelerin yetki ve gelirlerine kadar temel konulardaki önerilerimizi halkımıza sunacağız. İnanıyorum ki açıklayacağımız politikalar siyasete de ülkemize de yeni bir soluk getirecek” dedi.

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER