A3 Haber

Naci Ağbal: Enflasyon hedeflemesi kararlı bir şekilde uygulayacak

Naci Ağbal: Enflasyon hedeflemesi kararlı bir şekilde uygulayacak

Naci Ağbal: Enflasyon hedeflemesi kararlı bir şekilde uygulayacak
Aralık 25
11:49 2020

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, “TCMB enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacak. Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacak dedi. Ağbal, “Merkez bankaları, toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yaparlar” ifadelerini kullandı.

TCMB Başkanı Naci Ağbal, “TCMB enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacak. Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacak” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda TCMB’nın faaliyetleri ve para politikası uygulamaları hakkında bir sunum yapıyor. Ağbal’ın sunumundan satır başları şöyle:

  • Fiyat istikrarı, ekonomik birimlerin tüketim, yatırım ve tasarruf kararlarında dikkate almaya gerek duymadıkları ölçüde düşük bir enflasyon oranını ifade etmektedir.
  • Kalıcı fiyat istikrarı; sürdürülebilir büyüme, istihdam, adaletli gelir dağılımı ve toplumsal refah artışı için bir ön koşuldur.
  • Merkez bankaları, toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yaparlar.
  • Kalıcı fiyat istikrarı, yatırım ve üretimin sürdürülebilir şekilde artmasını, bu yolla ekonominin verimlilik kaynaklı büyümesini sağlar.
  • Merkez Bankası enflasyon hedeflemesi rejimini tüm unsurlarıyla kararlı bir şekilde uygulayacaktır. Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacaktır.
  •  Fiyat istikrarı ile istikrarlı ve hızlı büyüme arasındaki pozitif ilişki, ekonomideki öngörülebilirliğin sağlanmasıyla iş ve yatırım ortamının iyileşmesinden kaynaklanmaktadır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER