A3 Haber

Valilikten kent girişlerinde koronavirüs testi uygulanması kararı

Valilikten kent girişlerinde koronavirüs testi uygulanması kararı

Valilikten kent girişlerinde koronavirüs testi uygulanması kararı
Aralık 25
15:21 2020

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kente giriş yapmak isteyen vatandaşlara koronavirüs testi uygulanması kararı aldı.

Yoğun vaka artışının yaşandığı Kırklareli’nde, virüsle mücadele kapsamında önemli bir karar alındı. Karara göre kente giriş yapmak isteyen kişilere Kovid-19 tarama testi yapılacak.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu sadece şehre girmek isteyen kişilere değil, başta Vefa Sosyal Destek Grupları olmak üzere çeşitli meslek kollarına da virüs testi yapılmasını kararlaştırdı.

Karar kapsamında Kırklareli’nde faaliyet gösteren berberler, kuaförler, güzellik ve bakım merkezi çalışanları, kuryeler dahil kargo firması çalışanları, paket servis hizmeti vermekte olan iş yerlerinin kuryeler dahil tüm çalışanları, taksi şoförleri, şehir içi otobüslerin ve işçi servislerinin şoförleri ile Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri de korona virüs tarama testine tabi tutulacak.

Öte yandan Kırklareli genelinde site ve apartman genel kurul toplantıları şubat ayı sonuna kadar ertelendi.

Valilikten açıklama

Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada, alınan Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile Sağlık İl Müdürlüğünce “ihtiyaç duyulması halinde” PCR testi yapılması gerekli görülen, Kırklareli’nde belirli risk grubunda yer alan meslek çalışanları ile kente gelen yurttaşlar arasından tarama amaçlı test yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, “Basın yayın organlarında belirtildiği gibi ilimize gelecek tüm vatandaşlarımıza PCR testi yapılması zorunluluğu gibi bir durum söz konusu değildir” ifadeleri kullanıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER