A3 Haber

Hakkari’de çığ altında kalan iki askerden biri yaşamını yitirdi

Hakkari’de çığ altında kalan iki askerden biri yaşamını yitirdi

Hakkari’de çığ altında kalan iki askerden biri yaşamını yitirdi
Aralık 27
09:19 2020

Hakkari’de bir üs bölgesinin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu çığ altında kalan iki askerden biri yaşamını yitirdi. Diğerinin arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Hakkari’de Şemdinli’de çığ altında kalan iki askerden biri yaşamını yitirdi. Bir personelin ise arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

  • Hakkâri Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu iki personelimiz çığ altında kalmıştır.
  • Bir personelimiz yaralı olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldırılmış, bir personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur.
  • Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER