A3 Haber

RTÜK yılbaşı programları için yayıncılarla görüşüyor: “Müdahale etmiyoruz, tavsiyede bulunacağız”

RTÜK yılbaşı programları için yayıncılarla görüşüyor: “Müdahale etmiyoruz, tavsiyede bulunacağız”

RTÜK yılbaşı programları için yayıncılarla görüşüyor: “Müdahale etmiyoruz, tavsiyede bulunacağız”
Aralık 27
18:13 2020

Yılbaşı prpgramları için yayın kuruluşlarına tavsiyede bulunacaklarını açıklayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Arkadaşlarımız bütün yayıncı kuruluşlarla görüşüyorlar. Kanalların program akışlarıyla ilgili bilgiler ediniyorlar. Program akışlarına müdahale etmiyoruz, çünkü bu editöryal sorumluluk ve bağımsızlıktır. Biz onlara tavsiyelerde bulunacağız” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yeni yıl öncesi uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması için yayın kuruluşlarına tavsiyelerde bulunacaklarını belirterek, “Eskiden olduğu gibi çocuklarımızla, eşimizle, büyüklerimizle birlikte izleyebileceğimiz televizyon programları yayınlanmasını tavsiye edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Yakın zamanda da kendilerine ilan edeceğiz” dedi.

Şahin, Radyo Televizyon Üst Kurulunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle yoğun bir yıl geçirdiğini, pandemi sebebiyle vatandaşların evlerine kapandığını, böyle olunca da televizyon izlenilirliği, radyo dinlenilirliği ve isteğe bağlı yayınların takip edilme oranlarının yükseldiğini ve bununla beraber RTÜK izleme uzmanlarının yayın takibinde daha titiz davrandıklarını söyledi.

“Arkadaşlarımız bütün kuruluşlarla görüşüyor”

Yeni yıl öncesi uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla Üst Kurulun yayıncılara bu süreçte uygulamalarını arzu ettiği tavsiyeleri olacağına değinen Şahin, şunları söyledi:

“Arkadaşlarımız bütün yayıncı kuruluşlarla görüşüyorlar. Kanalların program akışlarıyla ilgili bilgiler ediniyorlar. Program akışlarına müdahale etmiyoruz, çünkü bu editöryal sorumluluk ve bağımsızlıktır. Biz onlara tavsiyelerde bulunacağız. Eskiden olduğu gibi çocuklarımızla, eşimizle, büyüklerimizle birlikte izleyebileceğimiz televizyon programları yayınlanmasını tavsiye edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Yakın zamanda da kendilerine ilan edeceğiz. Bu dört günde yapılacak yayınlar çok önemli. Ondan sonra yapılacak yayınlarda da bu hassasiyetleri gözeteceğiz.”

Şahin, RTÜK’ün ceza verme ile övünen bir Üst Kurul olmadığını iddia ederek, 2 yıl önce ilk göreve seçildiğinde “Üst Kurul’un ceza veren değil, yönlendiren ve yön gösteren bir kurul” olmasını istediğini, maalesef bazen cezalar verildiğini, bu cezaların yayın ihlalleri sonucunda verildiğini, bundan sonraki süreçte de yayıncılarla irtibatlarının devam edeceğini savundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER